Euro2Day

Αυστηρό μπλόκο ΗΠΑ σε βίζες Κινέζων φοιτητών: Ελεγχοι και ακυρώσεις

Οι φοιτητές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνουν «εκείνους με δεσμούς με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε κρίσιμους τομείς», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών.
Αυστηρό μπλόκο ΗΠΑ σε βίζες Κινέζων φοιτητών: Ελεγχοι και ακυρώσεις

Δημοσιεύθηκε: 29 Μαΐου 2025 - 08:34

Load more

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν «επιθετικά» την ακύρωση βίζας για Κινέζους φοιτητές, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, κλιμακώνοντας την πίεση της κυβέρνησης Τραμπ για αυστηρότερο έλεγχο στους ξένους που φοιτούν σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Ο Ρούμπιο ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι φοιτητές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνουν «εκείνους με δεσμούς με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε κρίσιμους τομείς». Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν επίσης τον έλεγχο «όλων των μελλοντικών αιτήσεων βίζας από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και το Χονγκ Κονγκ», πρόσθεσε.

Η Κίνα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή φοιτητών στις ΗΠΑ το 2024, μετά την Ινδία. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τη χθεσινή εντολή του Ρούμπιο να δώσει εντολή στις πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο να σταματήσουν να προγραμματίζουν συνεντεύξεις για φοιτητικές βίζες, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει αυστηρότερο έλεγχο των προφίλ των αιτούντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

με πληροφορίες από BloombergFinancial Times

Load more

Δείτε επίσης

Load more