Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σημείωσε νέα άνοδο την περασμένη εβδομάδα, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας μπορεί να έχει αρχίσει να επηρεάζεται αρνητικά από την εμπορική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.
Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 247.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου από 239.000 μια εβδομάδα νωρίτερα.
Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων οκτώ μηνών.
Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση των αιτήσεων στις 235.000.
Ο μέσος όρος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, ενισχύθηκε στις 235.000 από 230.500 μια εβδομάδα νωρίτερα.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας υποχώρησε στα 1,904 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Μαΐου