Ένας αποπεμφθείς Ρώσος υπουργός έβαλε τέλος στη ζωή του λίγες μόλις ώρες αφότου απομακρύνθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο Πούτιν απέλυσε τον Υπουργό Μεταφορών Ρομάν Σταροβόιτ τη Δευτέρα, χωρίς όμως να δοθεί κάποια επίσημη αιτιολόγηση για την απόφαση, γράφουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, μέσα στο σαββατοκύριακο, εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν στα αεροδρόμια Σερεμέτιεβο της Μόσχας και Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, με χιλιάδες ταξιδιώτες να αντιμετωπίζουν πολύωρες αναμονές. Προβλήματα σημειώθηκαν επίσης και σε άλλα αεροδρόμια της δυτικής και κεντρικής Ρωσίας, λόγω επιθέσεων με ουκρανικά drones.
Ο Πούτιν διόρισε ως προσωρινό Υπουργό Μεταφορών τον αναπληρωτή του Σταροβόιτ, Αντρέι Νικίτιν. Ο Νικίτιν ήταν κυβερνήτης της περιφέρειας του Νόβγκοροντ μέχρι τον Φεβρουάριο. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε κανέναν λόγο για την αποπομπή του Σταροβόιτ, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.