Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα σε συναγωγή στην περιοχή Κράμπσαλ του Μάντσεστερ, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρξε επίθεση με μαχαίρι, ενώ νωρίτερα ένα ΙΧ έπεσε πάνω σε περαστικούς. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ και οι δρόμοι γύρω από τη συναγωγή έχουν κλείσει.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση.
Το περιστατικό σημειώνεται την ημέρα που οι εβραϊκές κοινότητες σε όλο τον κόσμο τηρούν το Yom Kippur (Ημέρα της Εξιλέωσης), ημέρα νηστείας, προσευχής και αυτοσυγκέντρωσης, και πολλοί πιστοί πηγαίνουν στη συναγωγή, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα και συμβολισμό στο συμβάν.
Δύο άτομα συνελήφθησαν μετά την επίθεση που άφησε δύο νεκρούς και τρεις σοβαρά τραυματίες.
Η αστυνομία είχε προηγουμένως δηλώσει ότι ο «δράστης» σκοτώθηκε μετά την επίθεση, η οποία συνέβη κατά την εβραϊκή εορτή Γιομ Κιπούρ.
«Έχουμε προβεί σε δύο συλλήψεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Λόρενς Τέιλορ, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας του Λονδίνου.
«Εξειδικευμένες ομάδες μας διερευνούν τώρα τι συνέβη (...) και συνεργάζονται στενά με την αστυνομία του Μάντσεστερ», ανέφερε, προσθέτοντας πως έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές περιπολίες σε όλη τη χώρα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, ΕΡΤ