Αμερικανικές τράπεζες, με επικεφαλής την JP Morgan, ξεκίνησαν την πώληση ομολόγων υψηλού κινδύνου αξίας 8 δισ. δολαρίων, με σκοπό τη χρηματοδότηση της ρεκόρ εξαγοράς με μόχλευση της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Electronic Arts.
Σύμφωνα με πηγή που έχει άμεση γνώση του θέματος και την επικαλείται το Bloomberg, η ομάδα των τραπεζών ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (23/3) την πώληση εξασφαλισμένων ομολόγων σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ αξίας 5,5 δισ. δολαρίων, καθώς και μη εξασφαλισμένων ομολόγων σε δολάρια αξίας 2,5 δισ. δολαρίων.
Οι αρχικές συζητήσεις για την τιμή των εξασφαλισμένων ομολόγων σε δολάρια αξίας 3,75 δισ. δολαρίων κυμαίνονται στο 7%, ενώ η συναλλαγή αξίας 1,75 δισ. δολαρίων σε ευρώ προτείνεται στο 6%.
Η JPMorgan -η οποία εξέπληξε τη Wall Street πέρυσι δεσμεύοντας το ρεκόρ των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της EA- τροποποίησε νωρίτερα το πακέτο χρέους για την εξαγορά της EA, αυξάνοντας το μέγεθος της προσφοράς δανείου σε δολάρια ΗΠΑ κατά 1 δισ. δολάρια, ενώ μείωσε την πώληση ομολόγων κατά το ίδιο ποσό.