Ο επερχόμενος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, εκτίμησε ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν θα άρει το βέτο για το δάνειο ύψους 90 δισ. ευρώ της ΕΕ προς την Ουκρανία, μόλις αποκατασταθεί η ροή πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba.
Σύμφωνα με το Bloomberg, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο Μαγιάρ επανέλαβε ότι η Ουγγαρία δεν θα εμποδίσει τη χορήγηση της χρηματοδότησης προς το Κίεβο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η χώρα θα διατηρήσει την επιλογή να μη συμμετάσχει οικονομικά στο πακέτο.
Το μπλόκο και ο αγωγός Druzhba
Το βέτο του Όρμπαν συνδέεται με τη διαμάχη με την Ουκρανία για τις διαταραχές στην προμήθεια πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba, ο οποίος υπέστη ζημιές από ρωσική επίθεση με drone τον Ιανουάριο.