Η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία δήλωσε σήμερα ότι συνέλαβε οκτώ ανθρώπους στο πλαίσιο έρευνας για σειρά ύποπτων επιθέσεων εμπρησμού στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων μια φερόμενη συνωμοσία με στόχο χώρο που είχε σχέση με την εβραϊκή κοινότητα.
Επτά από τις συλλήψεις έγιναν τις τελευταίες 48 ώρες στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη εμπρησμού, ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Παρότι δεν προσδιορίζει τον χώρο, η αστυνομία ανέφερε ότι ένας από τους στόχους είχε σχέση με την εβραϊκή κοινότητα.
Η βρετανική αστυνομία ερευνά σειρά επιθέσεων σε χώρους που συνδέονται με Εβραίους στην πρωτεύουσα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αύξησης στις απειλές και στην εγκληματική δραστηριότητα μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023.
Αξιωματούχοι ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησαν ότι το Ιράν επιδιώκει να χρησιμοποιήσει ποινικούς πληρεξούσιους προκειμένου να διενεργήσει εχθρική δραστηριότητα στο ΗΒ, και η φιλοϊρανική οργάνωση Χαρακάτ Ασάμπ αλ-Γιαμίν αλ-Ισλαμίγια έχει αναλάβει την ευθύνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ορισμένες από τις πιο πρόσφατες επιθέσεις.
Η αστυνομία δεν έκανε κάποια διασύνδεση ανάμεσα στην οργάνωση και τις πιο πρόσφατες επιθέσεις.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ