Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day
Μιχαήλ Γελαντάλις
Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις
Γιώργος Παπανικολάου
Διευθυντής του Euro2day.gr και της Media2day, σκοπευτής, σύζυγος και πατέρας. Στο χρόνο που περισσεύει, σκέφτομαι, συζητάω και διαβάζω, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government
Η Anthropic σχεδιάζει μαμούθ χρηματοδότηση άνω των $30 δισ.
Βρίσκεται σε συζητήσεις για νέα χρηματοδότηση, με αποτίμηση που ενδέχεται να ξεπεράσει τα $900 δισ., εν μέσω αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης.
Ο Dario Amodei, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Anthropic, μιλά κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Andrew Ross Sorkin στη Σύνοδο DealBook, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025. Οι οικονομικές πολιτικές του προέδρου Trump και η Τεχνητή Νοημοσύνη ήταν ανάμεσα στα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση επιχειρηματικών και πολιτικών ηγετών. (Karsten Moran/The New York Times)
Δημοσιεύθηκε: 13 Μαΐου 2026 - 09:38
Load more
Η Anthropic βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις με επενδυτές για άντληση τουλάχιστον 30 δισ. δολαρίων, σε έναν γύρο που θα μπορούσε να αποτελέσει τον μεγαλύτερο στην ιστορία της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η εταιρεία πίσω από το Claude επιδιώκει αποτίμηση που ξεπερνά τα 900 δισ. δολάρια, χωρίς να περιλαμβάνεται η νέα επένδυση, ενώ η συμφωνία ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.
Η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας να ενισχύσει τη χρηματοδότησή της, αξιοποιώντας τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και τη μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα της.
Παράλληλα, η Anthropic φέρεται να εξετάζει και το ενδεχόμενο εισαγωγής στο χρηματιστήριο μέσα στο 2026, καθώς αναζητά κεφάλαια για την επέκταση των υποδομών υπολογιστικής ισχύος.
Load more
Δείτε επίσης
Load more