Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε σήμερα Τετάρτη στο Πεκίνο για τη συνάντησή του με τον Σι Τζινπίνγκ να πραγματοποιείται εν μέσω του πολέμου στο Ιράν και της εύθραυστης εμπορικής εκεχειρίας μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνάντηση σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Κίνα εδώ και εννέα χρόνια.
Ο Τραμπ έγινε δεκτός στο Πεκίνο με επίσημη τελετή υποδοχής και μαζικές φανφάρα λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Κινέζο όμολογό του.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ηγετών θα βρεθούν οι εμπορικές σχέσεις, οι δασμούς και οι κινεζικές εξαγωγές σπάνιων γαιών, ενώ στο τραπέζι θα είναι και ο ρόλος της Κίνας στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
Λίγο πριν την άφιξή του, ο Τραμπ δήλωσε στην πλατφόρμα του στο Social Truth ότι θα ζητήσει από τον Σι να «ανοίξει» περισσότερο την κινεζική οικονομία στις αμερικανικές επιχειρήσεις.
«Υπόσχομαι ότι όταν είμαστε μαζί, κάτι που θα γίνει σε λίγες ώρες, θα το κάνω αυτό το πρώτο μου αίτημα. Δεν έχω ξαναδεί ούτε έχω ακούσει ποτέ καμία ιδέα που θα ήταν πιο ωφέλιμη για τις απίστευτες χώρες μας!», γράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/116565066757116256/embed
Σημειώνεται ότι στην αμερικανική αποστολή συμμετέχουν κορυφαία στελέχη εταιρειών όπως η Tesla, η Apple, η Boeing και η Nvidia.