Παράταση των συμφωνιών προμήθειας φυσικού αερίου πέραν του 2026 συζητούν η Τουρκία και η Ρωσία, καθώς τα υφιστάμενα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του έτους.
Η κρατική εταιρεία Botas βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom για την ανανέωση των συμβολαίων εισαγωγής αερίου, δήλωσε στο Bloomberg ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, στο πλαίσιο του ενεργειακού φόρουμ του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν.
Όπως ανέφερε, δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί ούτε η διάρκεια των νέων συμβολαίων ούτε οι ποσότητες φυσικού αερίου που θα καλύπτουν.
Τον Δεκέμβριο, η Άγκυρα είχε επεκτείνει δύο συμφωνίες με τη Gazprom για την προμήθεια αερίου μέσω των αγωγών TurkStream και Blue Stream.
Η Τουρκία αποτελεί πλέον τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της ρωσικής εταιρείας μετά την Κίνα, καθώς η Gazprom έχασε το μεγαλύτερο μέρος των Ευρωπαίων πελατών της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.