Η Tencent πλησιάζει στην κυκλοφορία ενός ενσωματωμένου AI agent για το WeChat, την πανταχού παρούσα εφαρμογή που χρησιμοποιούν τα 1,4 δισεκατομμύρια κάτοικοι της Κίνας για τα πάντα, από ανταλλαγή μηνυμάτων και κοινωνική δικτύωση έως υπηρεσίες μετακίνησης και πληρωμές.
Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο, η εταιρεία δοκιμάζει ήδη ένα πρωτότυπο του agent, το οποίο μπορεί να βοηθά τους χρήστες να ολοκληρώνουν εργασίες μέσα στην εφαρμογή, και σκοπεύει να ξεκινήσει τη διαδικασία συμμόρφωσης με τους κανονισμούς που απαιτείται πριν από τη δημόσια διάθεσή του ακόμη και μέσα στον τρέχοντα μήνα.
Στη συνέχεια, η Tencent σχεδιάζει να δοκιμάσει τον agent σε μια μικρή ομάδα εξωτερικών χρηστών πριν προχωρήσει σε σταδιακή διάθεσή του στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία επίσημης κυκλοφορίας, καθώς παραμένει αβέβαιο πόσο χρόνο θα απαιτήσει η διαδικασία κανονιστικής έγκρισης.
Οι μετοχές της Tencent ενισχύθηκαν κατά 6% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σήμερα (Τρίτη), μετά τη δημοσίευση της σχετικής αναφοράς από τους Financial Times.
Σύμφωνα με άτομο που παρακολούθησε πρώιμη επίδειξη της λειτουργίας, οι χρήστες θα μπορούν να αποκτούν πρόσβαση στο παράθυρο συνομιλίας του AI agent σύροντας την κεντρική οθόνη του WeChat προς τα δεξιά.