Παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενούν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, η διοργάνωση δεν φαίνεται να συγκινεί την πλειονότητα των Αμερικανών, με χιλιάδες εισιτήρια απούλητα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, πάνω από τους μισούς Αμερικανούς πολίτες δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να παρακολουθήσουν ούτε έναν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την τηλεόραση, ενώ μόλις το 13% εμφανίζεται βέβαιο ότι θα δει τη διοργάνωση.
Ιδιαίτερα χαμηλό παραμένει και το επίπεδο ενημέρωσης, καθώς σχεδόν τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι δεν έχουν ακούσει σχεδόν τίποτα για το τουρνουά.
Οι νέοι δείχνουν ενδιαφέρον, οι μεγαλύτεροι αδιαφορούν
Η Gen Ζ εμφανίζεται η πιο ενθουσιώδης απέναντι στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τους Baby Boomers, οι οποίοι δηλώνουν σε μεγάλο ποσοστό ότι δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, ενώ αρκετοί δεν γνωρίζουν καν τον Λιονέλ Μέσι.
Αρνητική εντύπωση έχουν προκαλέσει και οι πολύ υψηλές τιμές των εισιτηρίων, οι οποίες αποτέλεσαν το πιο γνωστό θέμα γύρω από τη διοργάνωση και προκάλεσαν πολιτικές αντιδράσεις και έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Προβληματισμός και για τις επιχειρήσεις
Οι μεγάλες εταιρείες έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες και διαφημίσεις γύρω από το Μουντιάλ, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η ανταπόκριση του κοινού είναι χαμηλότερη των προσδοκιών.
Αεροπορικές εταιρείες περιόρισαν δρομολόγια που είχαν σχεδιαστεί για φιλάθλους, ενώ οικοδεσπότες βραχυχρόνιων μισθώσεων και επιχειρήσεις εστίασης κάνουν λόγο για μειωμένη τουριστική κίνηση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σχεδόν το 60% των νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δαπανήσει χρήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, είτε για εισιτήρια είτε για προϊόντα και εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη διοργάνωση.