Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, χαρακτηρίζοντας ως «πλήρη αποτυχία» την ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Λαπίντ υποστήριξε ότι μέσω μιας τέτοιας συμφωνίας δεν επιτυγχάνεται κανένας από τους βασικούς πολεμικούς στόχους του Ισραήλ.
Όπως ανέφερε, «το καθεστώς της Τεχεράνης επιβιώνει, το ιρανικό πυραυλικό πρόγραμμα παραμένει ενεργό και το Ιράν διατηρεί τη δυνατότητα αναβίωσης του πυρηνικού του προγράμματος».
ההסכם המתגבש לא משיג אף אחת ממטרות המלחמה של ישראל. המשטר שורד, תוכנית הטילים קיימת, ואיראן יכולה לבנות מחדש את תוכנית הגרעין.
— יאיר לפיד - Yair Lapid (@yairlapid) June 13, 2026
זה כישלון מוחלט של נתניהו ובדרך הוא הופך אותנו למדינת חסות שמקבלת הוראות לגבי הבטחון הלאומי שלה.
שום מסיבת עיתונאים ושום ספין תקשורתי או סרטון AI לא…
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης έγραψε χαρακτηριστικά ότι «η συμφωνία είναι μια πλήρης αποτυχία του Νετανιάχου και μας μετατρέπει σε κράτος-πληρεξούσιο όσον αφορά την εθνική του ασφάλεια».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να αποκαταστήσει τη ζημιά που, όπως είπε, προκλήθηκε από την αδυναμία της σημερινής ηγεσίας να μετατρέψει τα στρατιωτικά επιτεύγματα σε ευρύτερες στρατηγικές νίκες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ