Περίπου το 61% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση -συμπεριλαμβανομένου του 71% των Δημοκρατικών και του 62% των Ρεπουμπλικανών- δήλωσε ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρειάζονται αυστηρότερη εποπτεία. Η υποστήριξη μεταξύ των ανεξάρτητων ήταν χαμηλότερη, καθώς πολλοί από αυτούς δήλωσαν αβέβαιοι για τη θέση τους.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το 66% υποστηρίζει νόμους που θα απαιτούσαν από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να χρησιμοποιούν εργαλεία επαλήθευσης ηλικίας, ώστε να εμποδίζεται η πρόσβαση στις πλατφόρμες τους σε παιδιά κάτω των 16 ετών. Η υποστήριξη ήταν υψηλότερη μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, με το 74% να στηρίζει την ιδέα, σε σύγκριση με το 69% των Δημοκρατικών.
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής νομοθεσία που να στοχεύει στην προστασία των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μια συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών -το 85% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση- πιστεύει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι εθιστικά για τα παιδιά, και ένα παρόμοιο ποσοστό πιστεύει ότι η χρήση τους μπορεί να είναι επιβλαβής για την ψυχική τους υγεία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.
Ωστόσο, οι Αμερικανοί δηλώνουν επίσης ότι τους αρέσουν πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το 70% να λέει ότι ο χρόνος που περνούν στις πλατφόρμες είναι διασκεδαστικός, ενώ μόνο το 35% δηλώνει ότι τους προκαλεί άγχος. Οι γνώμες διίστανται σχετικά με το αν το παρακάνουν, με το 52% να λέει ότι ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το 43% να δηλώνει ότι αυτό δεν ισχύει.
Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.505 ενηλίκων στις ΗΠΑ και είχε περιθώριο σφάλματος 2 ποσοστιαίες μονάδες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.