Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μόσχα για συνομιλίες πραγματοποιεί ο επικεφαλής της CIA Τζον Ράτκλιφ, μια επίσκεψη που δεν είχε ανακοινωθεί, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS.
Ο Ράτκλιφ φέρεται να έφτασε στη ρωσική πρωτεύουσα νωρίτερα σήμερα Τρίτη. Ούτε η Ουάσιγκτον ούτε η Μόσχα έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τον χαρακτήρα της επίσκεψης ή με ποιον πρόκειται να συναντηθεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διά ζώσης συνομιλίες μεταξύ υψηλόβαθμων Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων είναι σπάνιες.
Τα στοιχεία παρακολούθησης πτήσεων επιβεβαιώνουν ότι ένα μεγάλο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος ταξίδεψε στη Ρωσία, πετώντας από τις ΗΠΑ μέσω Λετονίας.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 να προσεγγίζει το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του FlightRadar24, το αεροσκάφος αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ρίγας στις 05:50 ώρα Γκρίνουιτς και φαίνεται να προσγειώθηκε περίπου στις 07:04.
Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την πρώτη επίσκεψη του Ράτκλιφ στη Ρωσία από τότε που ανέλαβε τα ηνία της CIA.
Ο Ράτκλιφ είχε διαδραματίσει ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση της Ρωσοαμερικανίδας Κσένια Καρελίνα, η οποία είχε φυλακιστεί στη Ρωσία για περισσότερο από έναν χρόνο, αφού κατηγορήθηκε ότι παρείχε υποστήριξη στην Ουκρανία.
Η CIA είχε επίσης συμμετάσχει στη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Ρωσία το 2024, που οδήγησε στην απελευθέρωση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, του πρώην Αμερικανού πεζοναύτη Πολ Γουίλαν και της Ρωσοαμερικανίδας δημοσιογράφου Άλσου Κουρμάσεβα.