Οι traders της JP Morgan Chase είναι πλέον «ταύροι« για τις αμερικανικές μετοχές, εγκαταλείποντας τη μέχρι πρότινος ουδέτερη στάση, καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία και η ανθεκτικότητα των εταιρικών κερδών δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ανοδικής πορείας των αγορών.
Η ισχυρότερη του αναμενομένου οικονομική δραστηριότητα, η ανθεκτικότητα των καταναλωτικών δαπανών, η δυναμική αύξηση των εταιρικών κερδών και οι ενδείξεις σταθεροποίησης των αποδόσεων των ομολόγων οδήγησαν την ομάδα, υπό τον επικεφαλής Άντριου Τάιλερ, να εγκαταλείψει την επιφυλακτική στάση ενόψει της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή.
«Βλέπουμε πλέον ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τις αγορές, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων βρίσκουν ισορροπία και οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα κινηθούν χαμηλότερα, αν και με έντονες διακυμάνσεις», σημείωσε ο Τάιλερ.
Το κλίμα στη Wall Street παραμένει θετικό. Ο S&P 500 έχει συμπληρώσει 41 συνεδριάσεις χωρίς ημερήσια πτώση 1%, το μεγαλύτερο τέτοιο σερί από τον Οκτώβριο του 2025. Η τελευταία μεγάλη απώλεια σημειώθηκε στις 29 Ιουλίου, όταν ο δείκτης υποχώρησε 1,5% λόγω της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.
Καθώς ο Οκτώβριος θεωρείται ιστορικά ο ασταθής μήνας για τις αμερικανικές μετοχές, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στην έκθεση απασχόλησης της Παρασκευής, στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις 14 Οκτωβρίου και στην επόμενη απόφαση της Fed στις 28 Οκτωβρίου. Οι αναλυτές αναμένουν τη δημιουργία 90.000 θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο, έναντι 162.000 τον Αύγουστο.
Στον τεχνολογικό κλάδο, αναμένεται διεύρυνση της ανόδου, με τις μετοχές των ημιαγωγών και, ενδεχομένως, των λεγόμενων «Magnificent Seven» να υπεραποδίδουν έναντι του ευρύτερου τεχνολογικού κλάδου, δήλωσε ο Τάιλερ, προσθέτοντας ότι «το επενδυτικό story της τεχνητής νοημοσύνης είναι πιθανό να διατηρηθεί και μας αρέσει η έκθεσή μας σε αυτό».
«Μας αρέσει ο τεχνολογικός κλάδος βραχυπρόθεσμα, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα είναι πιθανό να προσφέρουν πρόσθετη στήριξη», έγραψε ο Τάιλερ. «Εξαιρουμένων των μετοχών που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη, προτιμάμε τις τραπεζικές μετοχές, δεδομένης της επανεκκίνησης της ανάπτυξης, της πιθανώς πιο απότομης καμπύλης αποδόσεων και των ευνοϊκών προοπτικών για τις κεφαλαιαγορές» πρόσθεσε.