Ο χρυσός εμφανίζει αδυναμία μέχρι τα μέσα του έτους, συνήθως υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, για να ανακάμψει στη συνέχεια και να κλείσει την χρονιά πιο δυνατά όπως φαίνεται στο διάγραμμα πιο κάτω.
Αν το ίδιο μοτίβο επαναληφθεί φέτος, η τιμή του κίτρινου μετάλλου θα πρέπει να δει ή να έχει δει το χαμηλότερο σημείο της αυτή την περίοδο και από κάποιο σημείο και μετά θα εισέλθει σε ανοδική τροχιά. Φυσικά, το εποχικό μοτίβο προκύπτει από την μέση τιμή του χρυσού και επομένως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα υπάρξει απόκλιση.
Όμως, θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη μαζί με άλλες μεταβλητές, όπως ο δείκτης ψυχολογίας, τα στοιχεία για τις αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες και τελευταία κάτι ακόμη. Το μεγαλύτερο κινεζικό Αμοιβαίο Κεφάλαιο (ETF) με ενεργητικό 90 δισ. γουάν είναι πλέον αυτό του χρυσού, ονόματι Huaan Yifu GOLD ETF, καθώς ξεπέρασε το CSI 300 ETF που έχει ενεργητικό 83 δισ. γουάν.