Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά αλλά… προσεκτικά το χρηματιστήριο

Υψηλότερες τιμές «τεστάρουν» οι αγοραστές, με τις κινήσεις να είναι προσεκτικές αλλά με τον τζίρο ικανοποιητικό. Οι τράπεζες έχουν σήμερα το προβάδισμα, με την Alpha Bank να κερδίζει άνω του 5%. Βοήθειες λαμβάνουν από την Coca Cola.

Ανοδικά αλλά… προσεκτικά το χρηματιστήριο

Συντήρηση δυνάμεων στα τελευταία τοπικά υψηλά στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με το κλίμα στις διεθνείς αγορές να διευκολύνει τους traders τόσο στη μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων όσο και στην επανατοποθέτηση άλλων, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται σε θετικό έδαφος. Σταθερά από την αρχή της συνεδρίασης με προσεκτικές και επιλεκτικές κινήσεις από την πλευρά των επενδυτών.

Με τον DAX στις 12.225 (1,72%) και τα συμβόλαια στη Wall Street να δείχνουν υψηλότερα, στα καθ' ημάς οι long διατηρούν το κεκτημένο πλεονέκτημά τους, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να διαμορφώνεται στις 675 (0,58%), ο Δείκτης Τραπεζών στις 350 (2,52%) και ο FTSE25 με άνοδο 0,64% στις 1.628 μονάδες.

Σε ικανοποιητικό ρυθμό η ροή συναλλαγών, από αμφότερες πλευρές, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές και blue chips. Σε καλά επίπεδα ο τζίρος δείχνει να σταθεροποιείται σε πάνω από 70 εκατ., κάτι που είχε να καταγραφεί προ κορωνοϊού. Αλλαγή στάσης και τάσης; επανενεργοποίηση επενδυτών; Θα φανεί. Το σίγουρο είναι πως τα 400 εκατ. ευρώ στη συνεδρίαση της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν από «ισχυρά χέρια» και ότι σε χαμηλές τιμές εκείνης της συνεδρίασης δημιουργήθηκαν βάσεις/στηρίξεις για συγκεκριμένους τίτλους. Ενδεικτική περίπτωση αυτή της ΤΙΤΑΝ, που μετά το «άδειασμα» στις 29/5 και με βάση τα 10,5 ευρώ βγάζει ισχυρή αντίδραση. Νωρίτερα, με 3,76% στα 12,18 ευρώ.

Με τον δεύτερο μεγαλύτερο τζίρο στη μετοχή της ΤΙΤΑΝ, καθώς ο πρώτος γίνεται στη μετοχή της Αlpha Βank.
Στο 0,6034 ευρώ αντιδρά 4,95%, σημειώνοντας την ισχυρότερη κίνηση από τις συστημικές του κλάδου. Ενδεχομένως η στοχοθεσία της BofA/ML να διαδραματίζει τον ρόλο της. Επίσης να συνεκτιμηθεί ότι για τη μετοχή, το όφελος από την αναθεώρηση της στάθμισης (στους δείκτες FTSE) θα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη του δείκτη, με τη βαρύτητά της να ανεβαίνει στο ανώτατο όριο του 10%. Στα υπόψη.

Με αγοραστές και σε Eurobank, ETE, με λίγους πωλητές σε Πειραιώς.

Σχεδόν 2% η διόρθωση στα 12,47 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 23,80 με 1,15% συνεχίζει ανοδικά η Coca Cola. Στα 7,74 η Mytilineos, στα 15,66 η Motor Oil, στα 4,295 η Aegean, στα 2,565 η Viohalco, στα 3,68 ευρώ η ΕΧΑΕ, σε όλες με αγοραστές. Περιορισμένης έκτασης σημαντικές βραχυπρόθεσμες αποδόσεις σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ

Στα 20 εκατ. η αξία των συναλλαγών (11:57), στις 51/26 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v