Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Εχασαν τον... ρυθμό τους οι αγοραστές

Απόσταση από τα υψηλά ημέρας παίρνει ο Γενικός Δείκτης, μετά τη λήξη των συμβολαίων στα παράγωγα, ενώ οι συναλλαγές συνεχίζονται με υποτονικό ρυθμό. Εξακολουθεί να ξεχωρίζει σε άνοδο η ΔΕΗ, ακολουθούν ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή.

Χρηματιστήριο: Εχασαν τον... ρυθμό τους οι αγοραστές

«Αυξημένη προσοχή θα χρειαστεί το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς η εν εξελίξει αντίδραση μπορεί να ‘μείνει από καύσιμα’ μετά τις 14:00, όταν και θα έχουν λήξει τα συμβόλαια Ιουλίου στην Αγορά Παραγώγων», ανέφερε ο επίλογος του αμέσως προηγούμενου σχολίου και οι εξελίξεις στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό δείχνουν να δικαιώνουν τις ανησυχίες της στήλης.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου παραμένει με θετικό πρόσημο, έχει υποχωρήσει σημαντικά από το, μέχρι στιγμής, υψηλό ημέρας και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι παραμένουν σε θετικό βηματισμό οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΓΔ έχει σημειώσει κατ' αρχάς υψηλό ημέρας στις 645,86 μονάδες (+1,30%), όμως μετά τις 14:00 και αφού έληξαν τα συμβόλαια Ιουλίου στην Αγορά Παραγώγων, ακολούθησε σταθερά πλαγιοκαθοδική πορεία, που τον έφερε χαμηλότερα των 640 μονάδων και η εν λόγω υποχώρηση έχει αφυπνίσει τα αντανακλαστικά των λίγων αγοραστών, που δείχνουν ότι επιδιώκουν να τριτώσουν τις ανοδικές συνεδριάσεις στο Χ.Α.

Η υποχώρηση των βασικών δεικτών οφείλεται στο γεγονός ότι «κοντοστέκονται» οι αγοραστές στον Δεικτοβαρή Τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα ο Τραπεζικός δείκτης να έχει γυρίσει σε οριακές απώλειες (-0,10%), ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE25, σημαντικές βοήθειες συνεχίζει να δίνει η ΔΕΗ (+5,91%), συνεπικουρούμενη από Αεροπορία Αιγαίου (+1,75%), ΕΕΕ (+1,36%), Τέρνα Ενεργειακή (+2,29%) και Fourli (+1,11%).

Από τις μετοχές που συνεχίζουν να δείχνουν αδύναμη εικόνα, οι πιο αξιοσημείωτες απώλειες για ΟΛΠ (-1,71%, με μόλις 2609 τεμ.) και ΟΠΑΠ (-1,33%).

Ο τζίρος πλησιάζει τα 27 εκατ., από τα οποία το 1 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές σε ΔΕH και ΟΛΘ, ενώ περιορισμένο παραμένει το ενδιαφέρον για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα είναι αρνητική εξέλιξη το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη κοντά στα χαμηλά ημέρας και ακόμα αρνητικότερη, το γύρισμα σε αρνητικό πρόσημο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v