Επενδυτική άπνοια στο χρηματιστήριο

Ηπιες κινήσεις πραγματοποιούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια προσπάθεια να μην χαθούν τα κέρδη σε εβδομαδιαία βάση. Χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στα blue chips και στις τράπεζες.

Επενδυτική άπνοια στο χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, από λίγο χαμηλότερα τα futures στην Wall Street
και σταθεροποιητικά στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η όξυνση -εκ νέου- στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι μία παράμετρος που επηρεάζει μεν τους traders, συνακόλουθα τη στάση τους και τη διαμόρφωση της τάσης, πλην όμως οι αγορές έχουν εξοικειωθεί- πλέον- με τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο "μέτωπο".

Στις 12.605 με 0,11% νωρίτερα (*) ο DAX, στην Φρανκφούρτη, από τις 3.335 και μείον 0,32% τα συμβόλαια του S&P500, στις 23,35 μονάδες ο Volatility Index. Κυρίως οικονομικά αποτελέσματα εισηγμένων και δράσεις της Fed είναι αυτά, που επηρεάζουν την τακτική βραχυπρόθεσμων και επενδυτών, στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στα καθ΄ημάς, εμφανής η προσπάθεια να διασφαλιστεί η θετική απόδοση της εβδομάδος, το μικρό ανοδικό... βήμα που επιχειρείται προκειμένου να αποφευχθεί η, σε αυτή τη φάση και βλέπουμε, διόρθωση χαμηλότερα και των 600 μονάδων.

Στις 640 μονάδες, με εβδομαδιαία άνοδο 3,70% ο Γενικός Δείκτης, με τον FTSE25 στις 1.537, με 3,49%, με τον τραπεζικό να βγάζει αντίδραση από τα χαμηλά. Στις 320 με 5,68% στην εβδομάδα, και τον Γιώργο Α. Σαββάκη από νωρίς να μας έχει δώσει τεχνικά σημεία και εκτιμήσεις για τον κλάδο.

Στις 637,51 μονάδες, για τον ΓΔ και στις 1.529,20, για τον 25άρη τα χαμηλά, στην αρχή της συνεδρίασης, τιμές που δεν θα πρέπει να διασπαστούν/χαθούν στη συνέχεια, σε "κλείσιμο" εβδομάδος.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, θα αποτυπώνει και την βούληση της αγοράς να κατοχυρωθούν υψηλότερες τιμές και λόγω της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων. Εκτιμάται, πως όπως στις περιπτώσεις των Coca Cola (την Τετάρτη), του ΟΤΕ (χθες Πέμπτη) τα μεγέθη 6μηνου (δεύτερου 3μηνου) μπορούν να υποστηρίξουν υψηλότερες τιμές/μεγαλύτερες αποτιμήσεις.

Στα 23,60 διορθώνοντας 1,91% η Coca Cola, έως τα 12,98 νωρίτερα ο ΟΤΕ και έπεται συνέχεια την προσεχή εβδομάδα, με νέο γύρο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Εξαιρούμενης της Motor Oil, στο σύνολο των blue chips όπου ενεργούν αγοραστές η διακύμανση είναι ήπια, ίσα για να συντηρηθεί το πρόσημο/τάση σε διάστημα εβδομάδος. Της πρώτης του Αυγούστου και με θετικό αποτέλεσμα. Η ΜΟΗ έρχεται από σημαντική διόρθωση και δικαιολογεί ισχυρότερη αντίδραση σε σχέση με μετοχές που είχαν καλύτερη απόδοση το τελευταίο διάστημα, ωστόσο το εύρος των 11,80-12 ευρώ είναι ένα δύσκολο για να διασπασθεί ανοδικά, άμεσα.

Στα 11,60 η Τέρνα Ενεργειακή, με 5,07% σε εβδομαδιαίο, στα 8,15 με 3,95% η Mytilineos, στα 3,93 με 2,61% η ΔΕΗ, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα 1,137 με 6,26%, η Sarantis στα 8,94 με 5,80% , όλες σε διάστημα εβδομάδος.

Στις 31/34 η σχέση ανοδικών/πτωτικών αλλά και με 114 χωρίς μεταβολή.

(*) στις 11.45' με μόλις 3 εκατ. αξία συναλλαγών και γενικότερη... άπνοια στο ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v