Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατούν το προβάδισμα οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Κρατά το θετικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης παρά το αρνητικό γύρισμα διεθνώς. Σε θετικό έδαφος οι τράπεζες, ξεχωρίζουν ΕΤΕ και Πειραιώς. Πιέσεις για Coca Cola, Viohalco. Υπεραποδίδουν Fourlis, Aegean, ΔΕΗ.

Κρατούν το προβάδισμα οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Στο «πράσινο» τα ευρωπαϊκά παρά το «κόκκινο» της Wall, και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές διατηρούν το πλεονέκτημα.

Αλλοτε ισχυρότερο, άλλοτε ασθενέστερο, ανάλογα με την εικόνα στα διεθνή και την τακτική πωλήσεων-αγορών, που υιοθετούν short-long βραχυπρόθεσμοι παίκτες και επενδυτές.

Χθες ήταν το εξιτήριο του προέδρου των ΗΠΑ που στάθηκε αφορμή προεξόφλησης για μία ανοδική αντίδραση, σήμερα είναι οι ανησυχίες από την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού, για να γίνει ένα μερικό «κλείδωμα» αποδόσεων.

Στα καθ' ημάς, ενθαρρυντικό το ότι μέχρι νωρίτερα (*) βασικοί δείκτες και μετοχές-σηματωροί ήταν σε διαπραγμάτευση, σταθερά, σε θετικό έδαφος.

Χωρίς να έχει διαφοροποιηθεί κάτι συναλλακτικά/τζίρους, ένδειξη πως δεν έχουμε ενεργά νέα κεφάλαια, ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται μεταξύ 633,51 και 636,97 μονάδων, δηλαδή στα όρια που από την αρχή είχαν διαφανεί ως τα πιθανότερα για σήμερα. Προς τα άνω, οι 640, προς τα κάτω, οι 630 μονάδες.

Στις 1.516 ο FTSE25, στις 297 ο Δείκτης Τραπεζών, αρχικά με το premium υπέρ του πρώτου αλλά στη συνέχεια ένα μικρό υπέρ των τραπεζικών.

Σε Alpha Bank ο μεγαλύτερος τζίρος, ωστόσο η πρώτη 5άδα ανήκει στα bluechips.

OTE, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Mytilineos και Motor Oil, σε όλες με μικρότερο ή μεγαλύτερο προβάδισμα των αγοραστών και στη μετοχή της ΔΕΗ οι υψηλότερες εντολές. Στα 5,37 ευρώ, με 3,47% για τη μετοχή της Επιχείρησης, «τίτλος επικαιρότητας» μία ημέρα μετά την παρουσίαση του νέου προσώπου της εισηγμένης.

Στα 12,54-12,82 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 8,20-8,345 του ΟΠΑΠ, στα 9,55-9,64 της Mytilineos, στα 10,13-10,35 ευρώ της Motor Oil.

Σταθερά στις πρώτες θέσεις το ΚΑΙΡΟΜΕΖ, με μεταβολή 19,97% και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών να αφορά σε intraday εντολές.

Καλή εικόνα, για την πλειονότητα των μετοχών του δείκτη, με αρκετές ενθαρρυντικές ενδείξεις. Σε αυτές, η αντίδραση για τη μετοχή της Aegean από τα 2,78 στα 2,93 και στόχο την επαναφορά πάνω από τα 3 ευρώ.

Η υπεραντίδραση για τον τίτλο της Εθνικής, σε σχέση με τον κλάδο, το trading με το Cairo της Eurobank.
Οι αγοραστές σε Jumbo, ΟΛΠ, το 5,18% στα 4,16 ευρώ για τη μετοχή της Fourlis.

Αλλά και στον FTMidCap, με αγοραστές σε Intrakat, MIG, Attica Bank, Πλαστικά Θράκης, ΚΡΙ-ΚΡΙ, Πλαίσιο.

Ισοπαλία 50/50 για ανοδικές/πτωτικές και με 80 χωρίς μεταβολή.

(*) στις 14:10 η αξία συναλλαγών ήταν στα 16,5 εκατ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v