Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές βλέπουν νέα υψηλά

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, που «κλειδώνει» τις 900 μονάδες για τον Απρίλιο. Αγοραστές στις τράπεζες, αναστολή για Attica, πιέσεις για Intracom. Σε ποιους τίτλους κάνουν τώρα «παιχνίδι» οι αγοραστές.

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές βλέπουν νέα υψηλά

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, για πάνω και από τις 4.200 μονάδες τα futures του S&P500.

Προτελευταία συνεδρίαση Απριλίου για τις διεθνείς αγορές, τελευταία για το Χρηματιστήριο Αθηνών,
με traders και επενδυτές να δείχνουν πως θα «κλείσουν» τον μήνα (χρηματιστηριακά) πάνω από τις 900 μονάδες.

Μέτριος ο ρυθμός συναλλαγών, στα πρώτα 15'-20' της συνεδρίασης, με τους αγοραστές να έχουν προβάδισμα σε τραπεζικές, blue chips και συγκεκριμένα mid caps.

Αντιθέτως, από την αρχή σχεδόν συνεχίστηκαν οι πωλήσεις στην Πειραιώς, ενώ επιθετικές ρευστοποιήσεις ενεργοποιήθηκαν στην Attica Bank. Απόρροια των τελευταίων εξελίξεων για την τράπεζα και μετά το χθεσινό «τράβηγμα» (30%), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε στην αναστολή διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, μέχρι τις 10:50 πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 573.000 τμχ. στα 0,278-0,244 ευρώ, με τελευταία εντολή στο μείον 14,69%.

Λίγο αργότερα ακολούθησαν πωλήσεις και στη μετοχή της Intracom, προφανώς στον απόηχο των αποτελεσμάτων (2020) που ανακοίνωσε η διοίκηση. Με σημαντικές απώλειες, έως και 8,75% χαμηλότερα, η μετοχή, στο 1,36 (από το 1,50 ευρώ).

Υπερισχύουν όμως οι αγοραστές, που στα πρώτα 30' ώθησαν τη μετοχή της Alpha Bank προς το 1,336 ευρώ, τιμή που αντιστοιχεί σε χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη του ορίου των 2 δισ. ευρώ. Εξέλιξη που ενόψει της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI ενδεχομένως να έχει τη σημασία της.

Αγοραστές και σε Eurobank, OTE, Εθνική, ΟΠΑΠ και Mytilineos, με την τελευταία στα 15,80 ευρώ να αποτιμάται στα 2,26 δισ. Σε υψηλά 12ετίας η εισηγμένη/μετοχή και κατά πολλούς υποψήφια προς ένταξη στον δείκτη Greece Standard της Morgan Stanley.

Σε «υψηλά» (πολυετή ή 52 εβδομάδων) οι μετοχές των Mytilineos, Alpha Bank, TITAN, ΟΠΑΠ, αλλά και Quest, Alumil, Foodlink, Δομική Κρήτης, Μουζάκης, Trastor, Κορδέλου, Βιοσώλ.

Στις 56/32 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με την αξία των συναλλαγών στα 10 εκατ., με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v