Χρηματιστήριο: Μικρό προβάδισμα για τους αγοραστές

Προσπάθεια εξισορρόπησης πέριξ των 850 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Πιέσεων συνέχεια για Coca Cola και ΔΕΗ, μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, πιέσεις για ΟΤΕ, μίνι ράλι για Σαράντη. Σημαντικά κέρδη για ΕΛΠΕ-Μotor Oil.

Χρηματιστήριο: Μικρό προβάδισμα για τους αγοραστές

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στα ευρωπαϊκά, σε οριακά διορθωτικό άνοιγμα παραπέμπουν τα futures στη Wall Street.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέρει ετεροχρονισμένος συγχρονισμός με τη χθεσινή ανοδική διόρθωση σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, μέχρι Νέα Υόρκη.

Με το βλέμμα σταθερά στο ουκρανικό μέτωπο αλλά και δευτερευόντως στην πολιτική των κεντρικών τραπεζιτών (Fed), ο DAX διορθώνει στις 13.855 (-1,03%), ο FTSE100 στις 7.376 (-0,73%) και τα futures του S&P500 οριακά από 0,09% χαμηλότερα, στις 4.378 μονάδες.

Στο ΧΑΑ, σε εξέλιξη προσπάθεια σταθεροποίησης μετά την τελευταία «βουτιά» εύρους 3,77% σε διάστημα εβδομάδας, διευρύνοντας σε 9,66% τη διόρθωση σε διάρκεια μηνός.

Στις 833,56 μονάδες για τον ΓΔ, το χθεσινό χαμηλό πιθανά και χαμηλό εβδομάδας, με εμφανή την προσπάθεια εξισορρόπησης στην περιοχή πέριξ των 850 μονάδων.

Ικανοποιητικές οι συναλλαγές αλλά λιγότερες σε σχέση με τον μέσο όρο Δευτέρας-Τετάρτης, στοιχείο ενδεικτικό της προσοχής, επιφυλακτικότητας με την οποία ενεργούν οι επενδυτές. Οι δε βραχυπρόθεσμοι έχουν έναν επιπλέον λόγο, συνεκτιμώντας την αργία της (Καθαράς) Δευτέρας.

Σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca Cola, Mytilineos, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Motor Oil οι περισσότερες συναλλαγές, με Jumbo, ΕΛΠΕ, Lamda Development, Cenergy Holdings, Viohalco, TITAN, Autohellas, Aegean κ.α. να ακολουθούν.

Για την πλειονότητα των μετοχών, που διορθώνουν ανοδικά, ανακτάται μέρος των σημαντικών απωλειών, σε διάστημα εβδομάδας.

Στην περιοχή των 2.065 μονάδων ο FTSE25, με αγορές σε τίτλους που είχαν πιεστεί τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις, με τη Mytilineos στα 14,36 (2,26%), τη Motor Oil στα 13,98 (3,40%), τη Viohalco στα 4,135 (1,85%), την Aegean στα 5,31 (2,71%) κ.α.

Παραμένει το πλεονέκτημα υπέρ των αγοραστών, με 83/23 ανοδικές/πτωτικές, καθώς η αντίδραση εκτείνεται σε σημαντικό εύρος του ταμπλό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v