Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παγωμένο» το Χρηματιστήριο εν μέσω πολιτικών εξελίξεων

Σε επαφή με τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης μετά την αρχική υποχώρηση που ακολούθησε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εμφάνιση πωλητών σε τράπεζες και blue chips που υπεραπέδιδαν το προηγούμενο διάστημα.

«Παγωμένο» το Χρηματιστήριο εν μέσω πολιτικών εξελίξεων

Με ρευστοποιήσεις 2-2,5 εκατ. στα πρώτα 5' από την κατάθεση πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε η αγορά τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό μέτωπο.

Ωστόσο στη συνέχεια ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε, παραμένοντας σε επαφή με τις 1.000 μονάδες. 

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η όξυνση του κλίματος, πιθανολογούμενη η κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανόταν στα ζητούμενα των traders, κατ' αρχάς για σήμερα αλλά και για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις που ακολουθούν.

Αναμονή με ολίγη από επιφυλακτικότητα και προληπτική μερική κατοχύρωση θέσεων ήταν διακριτά από το μεσημέρι της χθεσινής συνεδρίασης (προς το κλείσιμό της) και από νωρίς σήμερα.

Ενδεικτικός ο αρκετά χαμηλότερος τζίρος από την αρχή κιόλας μέχρι τις 14:30, για να μετριασθεί ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα. Ετσι η είδηση της πρότασης μομφής βρήκε προετοιμασμένη την αγορά, για αυτό και οι ελεγχόμενες πωλήσεις έως τις 988 μονάδες (-0,35%) για τον ΓΔ.

Στο διάστημα 15:45 και μετά ενεργοποιήθηκαν συναλλαγές κυρίως σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips, που υπεραπέδιδαν μέχρι και τις τελευταίες συνεδριάσεις...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v