Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

InfoSolutions: H OE (!) που έγινε διάσημη για τις μη-εκλογές στη ΝΔ

Την τεχνολογική υποστήριξη των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε -κατόπιν, λέει, διαδικασίας επιλογής- μια... Ομόρρυθμος Εταιρία πληροφορικής, η InfoSolutions, με έδρα τη Γλυφάδα, η οποία δεν διαθέτει καν δικό της… site.

InfoSolutions: H OE (!) που έγινε διάσημη για τις μη-εκλογές στη ΝΔ

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, αλλά η Νέα Δημοκρατία είχε αναθέσει, μάλιστα κατόπιν ενδελεχούς έρευνας όπως έχει γίνει γνωστό (!), την τεχνολογική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας που εξελίχθηκε σε φιάσκο σε μία Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.) με έδρα τη Γλυφάδα. 

Πρόκειται για την InfoSolutions (Αθανάσιος Κλωνάρης - Ελένη Τυρμάκη Ο.Ε.), η οποία μπορεί να ατύχησε με τις εκλογές της Ν.Δ., αλλά είχε επιλεγεί από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, για τη συντήρηση των τεχνολογικών συστημάτων. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε επιλεγεί από τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού τον Ιούλιο του 2014, ενώ τον προηγούμενο χρόνο το ίδιο καθήκον είχε ανατεθεί σε μια άλλη εταιρεία του ίδιου ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για την ΙΝΦΙΝΙΤΥ ΕΠΕ, η οποία στα μέσα του ίδιου χρόνου είχε τεθεί σε εκκαθάριση. Μάλιστα, όποιος ψάξει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για ισολογισμούς της ΙΝΦΙΝΙΤΥ ΕΠΕ, θα διαπιστώσει πως επί δέκα χρόνια λειτουργίας δημοσίευσε μόνο έναν! Οι δύο εταίροι, οι κ.κ. Αθανάσιος Κλωνάρης και Κωνσταντίνος Γιαννής πρέπει να την απέκτησαν περίπου στα μέσα της ζωής της καθώς στο παρελθόν εμφανίζεται άλλος διαχειριστής.

Την ίδια τύχη θα έχει όποιος αναζητήσει περισσότερα στοιχεία και για την InfoSolutions καθώς ο διαδικτυακός τόπος της εταιρείας είναι «υπό κατασκευή». Ενώ χθες, παρά τις επίμονες προσπάθειες του Euro2day.gr, τα σταθερά τηλέφωνα στα γραφεία της στη Γλυφάδα δεν απαντούσαν.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως η συγκεκριμένη εταιρεία είχε θεωρηθεί ως επαρκής όχι μόνο από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από συνεργάτες των υποψηφίων. Βέβαια, όπως δήλωσαν χθες ορισμένοι (όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης), τους είχαν ζώσει τα φίδια από την Παρασκευή καθώς αναβαλλόταν συνεχώς ο δοκιμαστικός έλεγχος των συστημάτων.

Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, επί των ημερών Αντώνη Σαμαρά η InfoSolutions είχε συνεργαστεί, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύονται στη «Διαύγεια», με την Αττικό Παράκτιο Μέτωπο που διοικούσε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αριστείδης Ματιάτος καθώς και με το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εμφανίζεται, επίσης, να έχει λάβει... 30,63 ευρώ για κατοχύρωση ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο για λογαριασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Από τα στοιχεία της «Διαύγειας» και την απορία των στελεχών της αγοράς πληροφορικής που κλήθηκαν να σχολιάσουν αν γνωρίζουν την εταιρεία στην οποία ανατέθηκε η υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ, αρκετοί αναρωτιούνται για τα κριτήρια επιλογής των αρμοδίων. Μάλιστα τα μεγέθη που ακούγονται για την αμοιβή της (από 300.000 έως 450.000 ευρώ, αν υπήρχαν επαναληπτικές εκλογές), πρέπει να ήταν πρωτόγνωρα για την επιχείρηση!

Χθες το βράδυ κυκλοφόρησαν πληροφορίες, που δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν, σύμφωνα με τις οποίες οι εκπρόσωποι της εταιρείας πρόκειται να επιστρέψουν το ποσό της προκαταβολής που είχαν λάβει.

Χθες, πάντως, ουδείς από τους υποψηφίους για την αρχηγία της ΝΔ είχε τη διάθεση να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δέχθηκαν να ανατεθεί η τεχνολογική υποστήριξη των εσωκομματικών εκλογών σε μια άγνωστη Ομόρρυθμη Εταιρεία. Ορισμένα στελέχη του κόμματος επικαλούνταν τη θετική εισήγηση του νομικού συμβούλου και το γεγονός πως μέχρι την Παρασκευή ουδείς εκ των υποψηφίων είχε θέσει θέμα επάρκειας της εν λόγω επιχείρησης.

Μάλιστα η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΦΕ την «αδειάζει» από κάθε πλευρά, ενώ ετοιμάζει αγωγή διεκδικώντας 1,5 εκατ. ευρώ. Αναφέρει πως «με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v