Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο σφυρί για τα... «λιμανιάτικα» βγαίνουν σκάφη αναψυχής

Το πρόστιμο των 3,03 εκατ. σε αεροπορική εταιρία και η παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στο σύστημα εμπορίας ρύπων. Οι πλειστηριασμοί πέντε σκαφών αναψυχής.

Στο σφυρί για τα... «λιμανιάτικα» βγαίνουν σκάφη αναψυχής

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Πέντε σκάφη αναψυχής βγάζει σε πλειστηριασμό, λόγω οφειλών, στις 13 Ιουλίου η διοίκηση της Μαρίνας Ζέας, η οποία ανήκει στα συμφερόντα των ομίλων Κοπελούζου και Dogus.

Πρόκειται για σκάφη διαφόρων κατηγοριών, όχι ιδιαίτερα υψηλής αξίας.

Τα τρία εξ αυτών ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα και τα άλλα δύο σε επιχειρήσεις.

 

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ HERMES AIRLINES: Με πρόστιμο 3.033.500 ευρώ "φιλοδώρησε" το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αεροπορική εταιρεία HERMES AIRLINES, για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στο σύστημα εμπορίας ρύπων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η εταιρεία δεν παρέδωσε ως όφειλε μέχρι τις 30 Απριλίου του έτους 2014, 30.335 δικαιώματα ρύπων, τα οποία αντιστοιχούν στις συνολικές εκπομπές του 2013.

Το ενδιαφέρον είναι ότι με αφορμή την απόφαση, μάθαμε πώς υπολογίζονται τα πρόστιμα στις περιπτώσεις αυτές. Η "καμπάνα" ανέρχεται σε 100 ευρώ για κάθε τόνο εκπομπών ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα για τον οποίο ο φορέας δεν παρέδωσε δικαιώματα.

Με δεδομένο ότι οι ετήσιες εκπομπές των αεροπλάνων της εταιρείας ήταν 30.335 τόνοι διοξείδιου του άνθρακα για το 2013, το συνολικό ποσό ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειώσουμε πάντως ότι η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τέσσερα αεροσκάφη Αirbus και Boeing, μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης στα Αστικά Δικαστήρια, ενώ το πρόστιμο εισπράττεται ως δημόσιο έσοδο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v