Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ομόλογα της ΤΕΝΕΡΓ και τα σενάρια για Κλ. Ναυπάκτου

Πώς εξηγείται η διαφορετική πορεία της μετοχής και του ομολόγου της Τέρνα Ενεργειακής. Τι ακούγεται για την Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου. Το αίτημα της αγοράς για factoring.

Τα ομόλογα της ΤΕΝΕΡΓ και τα σενάρια για Κλ. Ναυπάκτου

ΤEΝΕΡΓ: Για εγχώρια αγορά εταιρικών ομολόγων που βρίσκεται στα πρώτα της στάδια και έχει σχετικά περιορισμένα αντανακλαστικά, μιλούν παράγοντες της αγοράς.

Και αναφέρονται ενδεικτικά στην περίπτωση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, όπου ενώ η μετοχή «γράφει» εν μέσω πανδημίας υψηλά πενταετίας (+18% μόνο από την αρχή της φετινής χρονιάς), η τιμή του ομολόγου δεν έχει ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία (διαπραγματεύεται κάτω από το «100»).

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Από πουθενά δεν επιβεβαιώνονται φήμες για συνεργασίες και deals στην εισηγμένη Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, με κάποιους να μιλούν για ευφάνταστα σενάρια.

Κερδοφόρο πάντως το 2019 και ικανοποιητικό το πρώτο φετινό τρίμηνο.

 

FACTORING: Τη διεύρυνση του προγράμματος χορήγησης κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις με κρατική εγγύηση, ώστε να περιλαμβάνει ξεκάθαρα και το Factoring (πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων), ζητά η αγορά.

Για τις μικρές και μικρομεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν να χορηγήσουν στις τράπεζες -άλλες- εμπράγματες εξασφαλίσεις, η εκχώρηση εμπορικών απαιτήσεων, με καλύτερους όρους, λόγω κρατικής εγγύησης, αποτελεί μονόδρομο, για να μη μείνουν εκτός περιμέτρου της δράσης.

Αναφορά στο θέμα έγινε σε πρόσφατο webcast, που οργάνωσε η Grant Thornton, με θέμα τις επιπτώσεις της πανδημίας στη ρευστότητα, τις αποτιμήσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των επιχειρήσεων.

Ο κος Δεληγιάννης, head of Advisory της εταιρείας, επισήμανε ότι η εκχώρηση απαιτήσεων αποτελεί πανευρωπαϊκά ένα ευρέως διαδεδομένο «εργαλείο» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ και στην Ελλάδα το μερίδιο του Factoring αυξάνεται την τελευταία τριετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v