Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2013

Διπλή κορυφή για τον FTSE Large Cap;

Με ουρά πωλήσεων από την διορθωτική συνεδρίαση της Παρασκευής ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Με  τον «μεγάλο δείκτη»να υποχωρεί διαδοχικά χαμηλότερα των 371 και 369 μονάδων, δύο σημαντικών τεχνικών σημείων (για την βραχυ-μεσοπρόθεσμη και την βραχυπρόθεσμη τάση αντίστοιχα). 

Κυρίως  η αντι-επενδυτική λογική των κρατούντων στο θέμα του «φόρου-υπεραξίας» (ακατανόητη από πολλές απόψεις όσον αφορά την αντιμετώπιση ειδικά των μικρότερων επενδυτών (*) αλλά και η επαναφορά της ρευστότητας στο «πολιτικό πεδίο» εντείνουν την ρευστοποίηση θέσεων, τις πωλήσεις κυρίως βραχυπρόθεσμων παικτών. 

Στο σχετικό διάγραμμα (από την eZMarket) είναι εμφανής ο σχηματισμός «Διπλής Κορυφής»  η κλίση του δείκτη μετά την...αδυναμία υπέρβασης των 399 μονάδων, η υπερίσχυση των πωλητών στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, κυρίως δε της Παρασκευής.

Τεχνικά ενδεχόμενη απώλεια σε  «κλείσιμο» των 369 μονάδων φαίνεται να δημιουργεί... εμπλοκή στην βραχυπρόθεσμη κίνηση του 25άρη. Να συνεκτιμηθεί, πως το θεωρητικό περιθώριο απωλειών (από το υψηλό της Τετάρτης- Πέμπτης) υπολογίζεται στο- σχεδόν- μισό την ζημιά, ου υφίσταται μία βραχυπρόθεσμη θέση από το...αναγκαστικό κλείσιμο της λόγω των φορό-εξελίξεων.

Θεωρητικά έχει υπολογισθεί σε 8-12% από το υψηλό Τετάρτης- Πέμπτης.

(*) ακατανόητη, και άμεσα κατά των μικρών, καθώς το περίπου 80% των ενεργών μερίδων εκτιμάται πως αφορά σε χαρτοφυλάκια έως 5.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v