Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2014

Μυστικά και ψέματα για το μνημόνιο

Ουδεμία έκπληξη προκαλούν οι τελευταίες αποκαλύψεις (και... αποκαλύψεις), που χαλυβδώνουν τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα οδηγήθηκε μεθοδικά και προμελετημένα στη δίνη των μνημονίων και της διηνεκούς επιτήρησής της.

Πλούσια η αρθρογραφία του Euro2day.gr γι' αυτό το θέμα, έγγραφο «φωτιά» ΔΝΤ για το πρώτο Μνημόνιο,  έξοδο από την τρόικα ετοιμάζει το ΔΝΤ, «καρότο και μαστίγιο» από τον Β. Σόιμπλε.

Ενδεικτικά και μόνον αυτά με διαφωτιστική τη δήλωση του Ζακ Ντελόρ(*) πως «εάν εναπόκειτο σε μένα, θα εισηγούμην ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να περιμένει ακόμη 2 ή 3 χρόνια προτού υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα».

Αυτές είναι ψηφίδες της μιας όψης.

Της άλλης δυστυχώς αφορούν Έλληνες και μέλη του πολιτικού προσωπικού (σε κυβερνητικές θέσεις με ενεργό ρόλο μάλιστα, μέχρι σήμερα) οι οποίοι είτε φθάνουν στο σημείο να παραδέχονται τα κατά συνθήκη ψεύδη τους είτε ομολογούν πως δεν γνώριζαν πού έβαζαν την υπογραφή τους.

Γνωστή η παλαιότερη παραδοχή του Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Σοκαριστική η τελευταία του Αδ. Γεωργιάδη (στον ΑΝΤ1) πως είπε ψέματα στον λαό για τα μνημόνια. Παραδεχόμενος πως όταν ξεκίνησε το θέμα εμφανιζόταν αισιόδοξος και καθησυχαστικός ενώ γνώριζε ότι τα μνημόνια ήταν καταστροφή για την Ελλάδα.

(*) Σε συνέντευξή του στην Αλεξία Κεφαλά, Καθημερινή - 2/2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v