Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2014

Ο ρόλος «κλειδί» του τραπεζικού δείκτη

Κλάδος βαρόμετρο για το Χ.Α. ο Τραπεζικός, θα είναι ο πρώτος που θα δώσει το στίγμα και την κατεύθυνση από τη συνεδρίαση της Δευτέρας κιόλας.

Προφανώς ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα τα δύο βασικότερα ενδεχόμενα (της άμεσης αντίδρασης πάνω από τις 1.200 ή της διόρθωσης προς τις 1.050 μονάδες) και οι θέσεις που έχουν ληφθεί από τα πανίσχυρα «ξένα κεφάλαια» (κυρίως τα βραχυπρόθεσμα, ολίγον... κερδοσκοπικά).

Σε «κοντινή» μέτρηση του αναλυτή Γιάννη (ABCanalysis.wordpress.com) επισημαίνεται ιδιαίτερα ο υψηλότατος τζίρος των τελευταίων συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα το κλαδικό διάγραμμα σε πιο κοντινό πλάνο με τα κηροπήγια και τους όγκους:

 

Παρατηρούμε την πλευρική κίνηση του δείκτη τους τελευταίους 5 μήνες, καθώς και την καθοδική διάσπαση της πράσινης οριζόντιας γραμμής, που λειτουργούσε σαν στήριξη του σχηματισμού. Η διάσπαση αυτή συνοδεύτηκε όπως μπορείτε να παρατηρήσετε από τον μεγαλύτερο τζίρο - συναλλαγές όλων των εποχών!

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό, από το πρωί της Δευτέρας; Θυμίζουμε πως η Εθνική ανακοινώνει τα αποτελέσματα τριμήνου στις 28/5, ακολουθεί η Alpha Bank την επομένη.

Και επίσης πως η μεν JP Morgan θεωρεί κορυφαίες επιλογές της τις δύο τραπεζικές μετοχές, η δε BofA προτρέπει σε αγορά των Πειραιώς, Alpha Bank και ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v