Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2014

Η επόμενη μέρα για τους τραπεζικούς τίτλους

Για το 11 στα 11 πηγαίνουν οι τράπεζες, εάν ο κλαδικός δείκτης "κλείσει" και σήμερα με θετικό πρόσημο.

Νωρίτερα αντέδρασε μέχρι τις 180,24 μονάδες επίπεδο υψηλότερο από αυτό της 5/5 (όταν ξεκίνησε ο τελευταίος κύκλος διόρθωσης για τον Δείκτη Τραπεζών).

Για τους στατιστικολόγους θυμίζω, πως η ανάδυση του δείκτη ξεκίνησε από τα χαμηλά της 19/5 (143,89 μον.) ότι η αντίδραση του πραγματοποιείται με το εντυπωσιακό 65%-75% του συνολικού ημερήσιου τζίρου της αγοράς και πως
ενδεχόμενη υπέρβαση σήμερα και των 180 μονάδων ενεργοποιεί τον επόμενο κύκλο ανόδου προς τις 200-205 μονάδες.

Νωρίτερα στο Euro2day σημειωνόταν, πως η μετοχή της Εθνικής διαμορφώνεται κοντά στα υψηλά ημέρας των 2,65 ευρώ, επίπεδο που αντιστοιχεί σε αυτό της 13ης/5. Ενδεχόμενο κλείσιμο της ΕΤΕ οριακά πάνω από τα 2,65 ευρώ θα άνοιγε τον δρόμο προς τα 2,80-2,85 ευρώ.

Απώτερος στόχος, αλλά ενδεχομένως σε αυτήν τη φάση της αγοράς, είναι να καλυφθεί το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε στο διήμερο 11-14 Απριλίου από τα 3,93 ευρώ στα 3,38 ευρώ. Μεγάλο χάσμα που αργά ή γρήγορα θα καλύψει η μετοχή της Εθνικής. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Τραπεζικός Δείκτης θα αντιστοιχούσε σε τιμές πάνω από τις 205 μονάδες, με ότι αυτό θα συνεπάγετο και για τις άλλες τρεις συστημικές μετοχές.

Σ.σ. Στις τελευταίες αναρτήσεις μας έχουμε επικεντρωθεί είτε στις εξελίξεις στις τράπεζες, στην Eurobank είτε σε μία τεχνική ματιά του κλαδικού δείκτη, συμμεριζόμενοι την εκτίμηση «ισχυρών χεριών» πως ο κλάδος- μοχλός που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά θα ήταν ο τραπεζικός.

Αλλωστε η «επανατραπεζοποίηση» του ΧΑ, με την κεφαλαιοποίηση των 4 συστημικών ομίλων στα 35,41 δισ. ευρώ (!), την στάθμιση/ βαρύτητα προς τα 3 / 4 και τα όσα διαδραματίζονται στον κλάδο προς τα εκεί οδηγούσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v