Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 28 2014

Γενικός... αδιόρθωτος

Έστω και οριακά τον Γενικό Δείκτη τον «έκλεισαν» εχθές στο «συν», ενισχύοντας την εκτίμηση πως αυτοί που έχουν το πάνω χέρι στη ρηχή αγορά μας παίζουν και με την εικόνα, τα πρόσημα, και με τη σημειολογία των αριθμών.

Αυτό μας έλεγε πολύπειρος χρηματιστηριακός παράγων και δεν βρήκα λόγους να διαφωνήσω.

Αδιόρθωτος, ξεαδιόρθωτος ο Γ.Δ. για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, όμως η χθεσινή κορυφή των 1.185 μονάδων είναι κατά γενική εκτίμηση ισχυρό σημείο αναφοράς.

Θα αναπαραγάγω την εκτίμηση του φίλου Βασίλη Μαρκάκη (καθότι συμφωνώ 99%) πως αν και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση ν' αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο δείκτης να συνεχίσει την ανοδική του πορεία με μικροδιορθώσεις οι πιθανότητες ανοδικής διάσπασης των 1.185-1.186 μον. είναι σχεδόν μηδενικές ΑΝ δεν προηγηθεί αξιόλογη διόρθωση ή έστω μία πολυήμερη συσσώρευση πέριξ των παρόντων επιπέδων.

Αν και για την κυματική, συμπληρώνει ο (και) γείτονας Βασίλης, είναι αδιανόητη η παραβίαση των 1.120 μονάδων για να διατηρηθεί η ανοδική φορά, θεωρεί εξίσου σημαντικές τις στηρίξεις που εντοπίζονται στις 1.111, 1.082 και τέλος στις 1.062 μονάδες.

Ανεβάζουμε το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη όπου τα δύο κόκκινα βελάκια εξηγούν πώς έχει η κατάσταση.

σημ.: βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη τη στατιστική μέτρηση (του νουνεχούς Στ. Παπαβασιλείου) για το ενδεχόμενο εμφάνισης συνεχόμενων ανοδικών ή καθοδικών συνεδριάσεων μετά την καταγραφή ενός τοπικού μέγιστου ή ελάχιστου.

Το συμπέρασμα έχει συναχθεί βάσει 6.800 ημερήσιων μετρήσεων (από το 1986 μέχρι το 2013) και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το αναζητήσει στη μελέτη "Statistical observations ...." στην ετικέτα για τη μέθοδο.
(πηγή http://rosicrux.blogspot.gr/)

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v