Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2014

Επιμένοντας στη... μέτρηση των τραπεζών

Δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων, θα παραμείνουμε και σήμερα στραμμένοι κυρίως στον τραπεζικό κλάδο - δείκτη.

Από τη συμπεριφορά του θα εξαρτηθεί -κατά πάσα πιθανότητα- το όποιο περιθώριο υπεραντίδρασης της πλειονότητας (κυρίως) των μετοχών του FT 25.

Συνεκτιμώντας το πρόσφατο θέμα του Χρ. Κίτσιου για το πώς άλλαξε το κλίμα για τα stress tests, την εκδήλωση προθέσεων της ΕΚΤ, τις δύο κρίσιμες - επικείμενες ημερομηνίες για τα αποτελέσματα της ΕΚΤ (αύριο 23/10 και την Κυριακή 26/10) και βεβαίως την τεχνική ανάλυση, επικεντρωνόμαστε στην περιοχή των 137 μονάδων.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν εχθές φίλοι-συναγωνιστές, ο δείκτης διέσπασε «σαν τρυφερή καρδιά μαρουλιού» που λέει και η διαφήμιση την αντίσταση του συστήματός μας και απειλεί πλέον με αξιώσεις και τη ζώνη των 137-140 μον. Μετά και τα χθεσινά η ομάδα των Ημερολογιτών εκτιμά πως για τη λύτρωση του δείκτη απαιτείται η υπέρβαση της ζώνης που οριοθετείται από τους ΜΚΟ 200 ημ. που διέρχονται από τις 165 και τις 172 μον. Αποτελεί εφικτό στόχο για τη μετά των ΑΜΚ εποχή, αλλά φαντάζει απίθανη η υπέρβασή του.

Για το σχετικό διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη, προσωπικά ως πιο συντηρητικός παίκτης (πλέον) δεν ξεχνώ το κλίμα που επικρατούσε ακριβώς μία εβδομάδα πριν, στο -6,25% του Γ.Δ. (με ενδοσυνεδριακό ποσοστό έως -10,25% στις 852,87 μονάδες).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v