Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2014

Μια μέτρηση για την ΕΥΔΑΠ και τη MIG

Τις τελευταίες συνεδριάσεις σημειώνεται η προσπάθεια αντίδρασης για τη μετοχή της ΔΕΗ, με πυθμένα τα 5,50 ευρώ της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου. Και μόνο θεωρητικά η μετοχή της Επιχείρησης μετά από τέτοιας έκτασης διόρθωση χρωστούσε αντίδραση (Εκηβόλος 31/10).

Σε περίπου ανάλογη... μοίρα άλλες δύο μετοχές, της ΕΥΔΑΠ και της MIG, καθώς για αμφότερες επιχειρείται σχηματισμός πυθμένα. Για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ στα 5-5,20 ευρώ και από το 0,20 ευρώ για της MIG.

Στα διαγράμματα (από την ομάδα ανάλυσης eZMarket) φαίνεται η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να διαμορφωθεί ένας σχηματισμός πυθμένα.

 

Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο ΔΕΝ επιτευχθεί (θα αφορά σταδιακά και άλλες μετοχές του ft25) τότε το δυσμενές σενάριο για το ΧΑ θα ενισχυθεί σημαντικά.

Αντίθετα εάν «λυθούν» ανοδικά οι εμφανείς σχηματισμοί τότε θα πρέπει να ενισχυθεί η αποφασιστικότητα των παικτών για τις κινήσεις που κάνουν πέριξ των τρεχόντων επιπέδων τιμών (από τις 850 και πάνω για τον ΓΔ από τις 275 + για τον ft25).

σ.σ. για τους φίλους, που μετρούν τον ft25 ας συνεκτιμηθεί, πως μόλις στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις 31/10 και 3/11 έγινε μια προσπάθεια αντίδρασης της αγοράς.

Με την εν λόγω προσπάθεια για τον δείκτη δημιουργήθηκε ένας σχηματισμός «κηροπηγίων τύπου εμφωλιασμού» (harami).

Ο σχηματισμός αυτός, όταν δημιουργείται, συχνά προετοιμάζει μια αντίδραση.

Αρκεί να συνοδευτεί άμεσα από μια νέα ανοδική συνεδρίαση, πιθανότατα της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Τυχόν περαιτέρω αδυναμία του δείκτη να αξιοποιήσει τις συνθήκες αυτές για να αντιδράσει ανοδικά θα αποτελέσει πολύ δυσμενή ένδειξη για την άμεση περαιτέρω πορεία του.
Σημειώνεται ότι ακόμη και στην περίπτωση ανοδικής αντίδρασης του δείκτη, προσπάθεια τερματισμού της καθοδικής κίνησης σηματοδοτείται ΜΟΝΟ με την ανοδική διαφυγή και την υπέρβαση των 340 μονάδων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v