Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2014

Θα κληρώσει σήμερα-αυριο...;

Το παρασκήνιο και τη δυναμική της πρότασης Σαμαρά αποτιμά σήμερα το Χ.Α., σε μία ενέργεια του πρωθυπουργού στην οποία στέκονται και οι Financial Times (της Kerin Hope). Ωστόσο σήμερα - αύριο θα μετρηθούν δυνάμεις, «σύμμαχοι» και «εχθροί» και ενδεχομένως θα φανεί εάν το -μέχρι τώρα- επικρατέστερο ενδεχόμενο της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές καθίσταται βεβαιότητα.

Για ορισμένους η πρόταση Σαμαρά είναι ίσως μία τελευταία ευκαιρία να πουλήσουν σε τιμές καλύτερες απ' αυτές που θα διαμορφωθούν στη συνέχεια και εάν η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες τέλη Ιανουαρίου.

Για τους σαφώς λιγότερους και φύσει contrarian ενδέχεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς και αφορμή για να μην υποχωρήσει -σε αυτήν τη φάση- περισσότερο η αγορά.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μαρκάκη ενδεχόμενη νέα παραβίαση των 274 μονάδων αποτελεί αρνητική ένδειξη, καθώς η περιοχή θα μετατραπεί σε αντίσταση, ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια. Σε αυτό το ενδεχόμενο ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποτελέσει και το τελευταίο ανάχωμα των αγοραστών, η προσέγγιση του οποίου θα είναι αναπόφευκτη.

Στο σχετικό διάγραμμα φαίνονται ξεκάθαρα όλες οι επίμαχες τεχνικές ζώνες, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην ενεργοποίηση του καθοδικού σεναρίου (προκήρυξη πρόωρων εκλογών) το τελευταίο ανάχωμα των αγοραστών ορίζεται στο επίπεδο διόρθωσης 78,6%, δηλαδή προς τις 227 μονάδες. Σε αυτό το καθοδικό σενάριο μία ενδιάμεση ζώνη στήριξης θεωρούνται οι 260 μονάδες.

Συμπληρωματικά για την καλύτερη «μέτρηση» αυτών των δεδομένων χρήσιμα στοιχεία αναφέρονται από τον καθηγητή Στάθη Παπαβασιλείου (ειδικότερα την προσέγγισή του στις 15/12... ο τελευταίος να πάρει τα κλειδιά και τη σημαία / rosicrux.blogspot.gr).

Για την ευρύτερη συνεκτίμηση του που βρισκόμαστε ο Γιώργος Α. Σαββάκης αναλύει τα Politics και τη μεταβλητότητα vs ανάπτυξης και αποτιμήσεων (από την ενότητα άρθρα - Traders/Stocklearning).

...με την βεβαιότητα πως σήμερα-αύριο θα έχουμε πολλά να πούμε και να συζητήσουμε από αυτήν εδώ την «γωνιά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v