Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 14 2015

Βολές για αγορές, Χρηματιστήριο Αθηνών, μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ. Σε άνοδο οι ευρωπαϊκές, σε διόρθωση η αμερικανική. Κοινή η εκτίμηση των Ευρωπαίων αναλυτών πως οι ανησυχίες των αγορών για την Ελλάδα δεν θα εμποδίσουν την ΕΚΤ να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων.

Σημαντική η δήλωση του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγέ, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες κάποιος πρέπει να σκεφτεί αν το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας είναι κατάλληλο (λειτουργικό). Κατά τη γνώμη του (η συνέντευξη δόθηκε στη γερμανική Handelsblatt) «... το ελληνικό χρέος πρέπει να αποκτήσει περισσότερο χρόνο/βάθος αποπληρωμής χωρίς επιδείνωση των όρων του».

Στα υπόψη για μετά την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.

DAX. Προεξοφλώντας την ΕΚΤ επαναπροσεγγίζει τις 9.950 μονάδες. ΟΜΩΣ με σημαντική διόρθωση 1,25% και από τις 9.808 μονάδες νωρίτερα η συνεδρίαση.

Χ.Α. Για τον FT25 μετά και τη χθεσινή υπέρβαση η «μέτρηση» της ομάδας ανάλυσης TRADER'S είναι ό,τι το καλύτερο ειδικά για όσους κινούνται με ορίζοντα μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Εχει κλείσει από προχθές το discount για το ΣΜΕ του δείκτη. Πάντως και ο στόχος των 263/265, που είχε θέσει η ομάδα ανάλυσης The Trader's Diary επιτεύχθηκε στο ακέραιο.

ΥΨΗΛΑ. Σημειώστε πως στη χθεσινή θεαματική συνεδρίαση για μόλις 2 από τις 25 μετοχές του δείκτη το κλείσιμο έγινε στα υψηλά ημέρας. Ειδικότερα για την Grivalia στα 7,90 και για τη MIG στο 0,184 ευρώ.

EUROBANK. Κι άλλο μεγάλο πακέτο, αυτήν τη φορά στο 0,20 ευρώ. Έως το 0,206 ευρώ αντέδρασε ενδοσυνεδριακά η μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Προσπάθησαν για κλείσιμο με το 2άρι μπροστά, αλλά στο τέλος υπήρξαν εντολές πώλησης.

ΕΧΑΕ. Κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε και στη μετοχή των ΕΧΑΕ που όμως έγραψε ακριβώς το 5άρι.

ΤΖΙΡΟΣ. Στα 84,587 εκατ. ευρώ με 120,186 εκατ. μετοχές και το 48% στις τράπεζες. Εκτός από τραπεζικές και ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, αυξημένος ήταν ο τζίρος για Grivalia, Jumbo, FF Group, Μυτιληναίο, Motor Oil, ΕΧΑΕ, CC/HBC, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛ.ΠΕ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ. Ενδιαφέροντα όσα εκτιμά ο Νίκος Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον Στέφανο Κοτζαμάνη.

J&P ΑΒΑΞ-ΤΕΝΕΡΓ. Οι μόνες δύο εισηγμένης που τις τελευταίες ημέρες υποστηρίζονται και από επιχειρηματικές κινήσεις-ανακοινώσεις για νέα έργα και συμφωνίες.

CCHBC. Κέρδη 263,6 εκατ. ευρώ (για το 2014) εκτιμά η Deutsche Bank και τζίρο 6,47 δισ. ευρώ. Μειώνει την τιμή στόχο στις 13 (από τις 15 λίρες) διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση για «αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v