Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2015

Γενικός Δείκτης σε...σταυροδρόμι

Θεαματική η χθεσινή αντίδραση στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να επανακάμπτει προς την περιοχή των 800 μονάδων.

Είναι προφανές πως το τελευταίο...μ ίνι ράλι σχετίζεται σε μέγιστο βαθμό με τις προσδοκίες για την εξεύρεση μίας "έντιμης λύσης" όπως χαρακτηριστικά επανέλαβε εχθές ο πρωθυπουργός στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε τεχνικό... σταυροδρόμι και ο Γ.Δ. κι ο αναλυτής Βασίλης Μαρκάκης εκτιμά πως ο δείκτης διέσπασε με την πρώτη προσπάθεια τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών, με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η ανοδική κίνηση και να κατευθυνθεί και να κλείσει ακριβώς πάνω στην πρώτη σημαντική αντίσταση των 795 μονάδων.

Πρακτικά σε ενδεχόμενη υπέρβασή της θα υποχρεώσει σε εσπευσμένο κλείσιμο short θέσεων, με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η άνοδος και ο δείκτης να κινηθεί προς την αντίσταση των 818 μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπέρβαση των 818 μονάδων είναι ελάχιστη προϋπόθεση για ν' ακυρωθεί, ή έστω ν' αναβληθεί το βασικό σενάριο που πιθανολογεί την προσέγγιση των 666 μονάδων.

Για την ουσιαστική βελτίωση της τεχνικής εικόνας απαιτείται η υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης των 850-860 μονάδων απ' όπου εκτός από την κατερχόμενη γραμμή τάσης R, διέρχεται και το F/R 23,6% του συνολικού πτωτικού ΒΓ, όπως επίσης και εκείνο του 61,8% του πρόσφατου πτωτικού από τις 945 στις 691.

Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι η προσέγγιση της ζώνης των 850-860 μονάδων είναι απόλυτα εφικτός στόχος, αρκεί να διαφανούν έστω κάποιες ενδείξεις επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Σημειώνεται ότι ο εκθ. ΜΚΟ30 ημ. μετατρέπεται πλέον στην πλησιέστερη στήριξη (αλλά και σε stop για τους long).

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT: Διατηρήστε τη θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 795-797 μον.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG: Η θέση σας δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα του εκθ. ΜΚΟ 30ημ. (770 μον.) και της στήριξης του συστήματός μας (736 μον.).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v