Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2015

ΟΠΑΠ: Κλειδί τα VLTs

Ισχυρές επιδόσεις για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στο πρώτο τρίμηνο, με κύκλο εργασιών 1,12 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 58,1 εκατ. ευρώ (αύξηση 16,9% σε ετήσια βάση).

Ενδιαφέροντα όσα ανάφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Kamil Ziegler ότι «...επιτυχημένη εισαγωγή των VLTs στην ελληνική αγορά θα δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την αγορά ακινήτων. Η εταιρία μας αποτελεί διαχρονικά στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας με σημαντική συνεισφορά».

Πράγματι ένα στοίχημα, τα «μηχανάκια», που εάν αποδώσει για τον Οργανισμό θα επηρεάσει και χρηματιστηριακά την εικόνα του.

Για να δούμε...

Σύμφωνα με τον nikolas2300 (από την ομάδα ανάλυσης The Trader's Diary) τα μεγέθη για το 1Q15 είναι καλά. Αναλυτικά έσοδα 1.100 εκατ. (+16%), EBITDA 93 εκατ. (+22%) και κέρδη 58 εκατ. (+17%), Στοίχημα +8%, Κίνο +1% και Τζόκερ, Λόττο, Πρότο +5% με μόνο το σκρατς να υποχωρεί σε νούμερα.

Οι λόγοι των καλύτερων αποτελεσμάτων είναι η καλή πορεία του Πάμε Στοίχημα (έχει επισημανθεί εδώ και καιρό), τα λιγότερα λειτουργικά έξοδα και ο χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής.

Γενικά ο ΟΠΑΠ είναι πολύ ανθεκτικός, δεν δείχνει να έχει κάποια αρνητική έκπληξη για τη συνέχεια και για το επόμενο διάστημα εστιάζεται κυρίως στο ξεκίνημα των VLTs που θα δώσει την ορμή που χρειάζεται για το κάτι παραπάνω.

Κοντολογίς.... stay tuned.

Στο εύρος των 8,60-8,74 ευρώ το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τα 8,80 ευρώ κοντινότερη αντίσταση. Ενδεχόμενη πειστική υπέρβασή της φέρνει τη μετοχή στο 9άρι. Επίπεδα που έχει να πιάσει από τα τέλη Φεβρουαρίου (9,01 ευρώ στις 26/2).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v