Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 19 2015

Αεροπορία Αιγαίου: Ενα αξιόπιστο blue chip

Στα 6,94 ευρώ η τρέχουσα αξία της μετοχής της Αεροπορίας Αιγαίου, παραμένει μία από τις λίγες του δείκτη FT 25 με θετική απόδοση σε διάστημα εβδομάδας, μηνός αλλά και από την αρχή του έτους, ενώ αποδίδει 26,18% σε "βάθος" 52 εβδομάδων.

Κυμαίνεται μεταξύ χαμηλού των 5 ευρώ (στις 3 Αυγούστου, την πρώτη συνεδρίαση μετά την επαναλειτουργία του ΧΑ) και υψηλού 8,16 ευρώ (στις 5/12/2014) με την εισηγμένη να αποτιμάται στα 495,63 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα 6μηνου στις 31 Αυγούστου, με τη Eurobank Securities να θεωρεί ελκυστική την αποτίμηση της Αεροπορίας Αιγαίου, καθώς συνοδεύεται από μερισματική απόδοση στο περίπου 9%, διατηρώντας σύσταση "αγοράς" και τιμή-στόχο τα 9 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας στο β' τρίμηνο αναμένεται να ανέλθουν στα 21,6 εκατ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένα σε ετήσια βάση, ενώ υπενθυμίζει ότι στο πρώτο εξάμηνο καταγράφεται αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 15%. Η Eurobank Sec. θεωρεί ότι η μετοχή της εταιρείας είναι το καλύτερο "στοίχημα" στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση, ενώ εκτιμά ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές παραμένουν ισχυρές και θα είναι σε θέση να καταγράψει EBITDAR άνω των 200 εκατ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι τώρα, όπως φαίνεται και από το συγκριτικό διάγραμμα (με τον FT 25), είναι ένα από τα αξιόπιστα "στοιχήματα" του δείκτη, με απόδοση μεγαλύτερη από τον 25άρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v