Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2015

Ερχονται ραγδαίες αλλαγές για τον Γενικό Δείκτη!

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις σε πολλαπλά "μέτωπα", με αφορμή την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Με τα μέχρι και τη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου δεδομένα, η συνολική συμμετοχή και των 4 μετοχών των συστημικών τραπεζών περιοριζόταν σε μόλις 3% στον βασικό και πιο αναγνωρίσιμο χρηματιστηριακό δείκτη.

Στο πρώτο 5νθήμερο της επαναδιαπραγμάτευσης και των 4 τραπεζικών "νέων μετοχών" δεν θα επέλθει επί της ουσίας μεταβολή. Η νέα στάθμισή τους θα γίνει στη συνέχεια, με χρηματιστηριακούς παράγοντες να υπολογίζουν ότι το "βάρος" στη διαμόρφωση του ΓΔ θα φτάσει στο σχεδόν... 30%, όπερ σημαίνει ότι το χρηματιστήριο θα γίνει και πάλι τραπεζοβαρές.

Συνολικά, με παλαιές και νέες μετοχές, οι 4 συστημικές τράπεζες θα έχουν κεφαλαιοποίηση εκκίνησης 11,7 δισ. ευρώ (όταν η ενσώματη λογιστική αξία τους θα είναι στα 34 δισ. ευρώ).

Τρέχουσα αποτίμηση ΕΤΕ στα 286,2 εκατ. ευρώ, Alpha Bank στα 600, Πειραιώς στα 61 και στα 205,9 εκατ. ευρώ της Eurobank, συνολικά στα 1,1-1,2 δισ. ευρώ.

Οσον αφορά στη συμμετοχή του ΤΧΣ, μετά την ανακεφαλαιοποίηση στη Eurobank θα περιοριστεί στο 2,4% (από 35,4%), στην Alpha Bank στο 11% (από το 66,3%), στην Πειραιώς θα διαμορφωθεί σε 26,2% (από 66,9%), ενώ για την Εθνική θα υποχωρήσει στο 38-39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v