Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2015

Είναι long ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας;

Αρκετές οι ενδιαφέρουσες αναφορές, διευκρινίσεις και επισημάνσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη συνέντευξή του χθες στην ΕΡΤ.

Ως (κυρίως) χρηματιστηριακού περιεχομένου η στήλη, θα εστιάσω στην απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχετική ερώτηση (νομίζω του Γιώργου Κουβαρά) για το αποτέλεσμα της ανακεφαλαιοποίησης και τη συνέπεια του... μηδενισμού της τιμής της Εθνικής (προ reverse split).

Εκτίμησε λοιπόν ο πρωθυπουργός μας πως σύντομα η μετοχή της ΕΤΕ θα ανακάμψει, προφανώς εννοώντας ότι έτσι θα καλυφθεί μεγάλο μέρος από τις απώλειες που έχουν προηγηθεί.

Παικτικά και επειδή έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό μας, θα διακινδύνευα να ανοίξω μία θέση αγοράς/long στον τίτλο της ΕΤΕ, συνακόλουθα στον κλαδικό δείκτη.

Για να δούμε όμως, την επομένη της πρώτης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, η μετοχή της ΕΤΕ ήταν -στις 26 Ιανουαρίου- στα 18,971 ευρώ(*), την επομένη της δεύτερης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ -στις 21 Σεπτεμβρίου- ήταν στα 8,452 ευρώ, ενώ χθες έκλεισε στο 0,666 ευρώ.

Υποθέτω πως ο πρωθυπουργός μας, ως νέος άνθρωπος με ιδιαίτερη αίσθηση του λεπτού χιούμορ και παίζοντας στην πολιτική αρένα χωρίς αντίπαλο, έχει την πολυτέλεια να βλέπει long την προοπτική της ΕΤΕ και του κλάδου γενικότερα.

Επίσης υποθέτω πως ο πρωθυπουργός μας θα συμβουλεύτηκε (πριν από τη συνέντευξη) τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρη Λιάκο. Άνθρωπος της αγοράς, πολύπειρος, ο τελευταίος, είμαι βέβαιος πως γνωρίζει και τα των τραπεζών.

Άλλωστε, υποθέτω πως για αυτούς τους λόγους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ζήτησε από τις αρχές να βγουν όλα στο φως για τις τράπεζες.

Συνεπώς να περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις από ΤτΕ, ΤΧΣ, ΕΚ και ΕΚΤ, μπας και γίνω σοφότερος.

Μέχρι τότε θα ακολουθήσω τον πρωθυπουργό μας, ανοίγοντας και διατηρώντας θέση αγοράς/long τόσο στην ΕΤΕ όσο και στον κλάδο.

(*) σε προσαρμοσμένες τιμές

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v