Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2015

Η Τράπεζα Αττικής, η ΑΜΚ και τα σενάρια...

Αύριο, Παρασκευή, θα κριθεί αν απαιτηθεί ή όχι να παραταθεί η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank.

Η διοίκηση της τράπεζας καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να καλυφθεί η ΑΜΚ στο σύνολό της (748,7 εκατ. ευρώ) ως αύριο.

Ο δεύτερος στόχος είναι να συγκεντρωθούν κεφάλαια τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ.

Αν επιτευχθεί, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις η ΤτΕ να εγκρίνει μερική κάλυψη της αύξησης και να ζητήσει πλάνο συμπληρωματικών ενεργειών κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Σοβαρό είναι και το ενδεχόμενο η ΤτΕ να δώσει παράταση έως τα μέσα Ιανουαρίου στην ΑΜΚ, προκειμένου να επιχειρηθεί με μεγαλύτερη άνεση η κάλυψη των αδιάθετων μετοχών, με δεδομένο ότι υπάρχει και ενδιαφέρον από private equity fund που ζητάει όμως χρόνο για να διενεργήσει οικονομικό και νομικό έλεγχο.

Κοινώς, αν αύριο δεν καλυφθεί το σύνολο της ΑΜΚ, το τι θα γίνει είναι θέμα της ΤτΕ. Αίτημα παράτασης από την Αττικής δεν έχει υποβληθεί...

 

ΕΝΚΛΩ: Η κατάθεση τροπολογίας για την απαγόρευση των πλειστηριασμών και των εκποιήσεων των μηχανημάτων της μονάδας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, καθώς και η δημιουργία επιτροπής επαναλειτουργίας του εργοστασίου, είναι εν ολίγοις οι δεσμεύσεις που δόθηκαν στην Αθήνα μετά τις συναντήσεις των εκπροσώπων φορέων με τους υπουργούς κ.κ. Δραγασάκη και Φλαμπουράρη.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: οι βουλευτές κ.κ. Καρασαρλίδου και Αντωνίου, ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, εκπρόσωποι των εργαζομένων και φορέων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v