Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2016

ΔΤΡ: Χάνονται οι (υπο)στηρίξεις...

Εως τις 50,26 μονάδες υποχώρησε νωρίτερα (περίπου στις 14:15) πλησιάζοντας περισσότερο προς το "ιστορικό ελάχιστο" των 40,04 μονάδων.

Στο σχετικό διάγραμμα (μηνιαίο/σταθμισμένο με τον ΓΔ) αποτυπώνεται η αρχικά ανοδική απόκλιση της απόδοσης του Δείκτη Τραπεζών έναντι του Γενικού Δείκτη, αποτέλεσμα της αντίδρασης των 4 τραπεζικών τίτλων με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης. Και στη συνέχεια, η εδώ και τρεις συνεδριάσεις διόρθωση των τραπεζών, με συνέπεια τη σύγκλιση του κλαδικού δείκτη σε σχέση με τον ΓΔ.

Τεχνικά, όπως "μετρά" η ομάδα ανάλυσης The Trader' s Diary, η παραβίαση της στήριξης των 57 μονάδων επιδείνωσε την εικόνα του τραπεζικού δείκτη, που βρήκε προσωρινή στήριξη στις 56,5 μον.

Ωστόσο η παραβίασή της τον οδηγεί προς την πρώτη ισχυρή και κρίσιμη στήριξη των 53,5 μονάδων.

Πλέον για τη βελτίωση της τεχνικής εικόνας απαιτείται η υπέρβαση κατ' αρχάς των 57 μον. -ενδεχόμενη αποτυχημένη απόπειρα θα την επιδεινώσει ραγδαία- και στη συνέχεια της αντίστασης του συστήματός μας που σήμερα διέρχεται από τις 59 μον.

Και για να μη... μαυρίσουμε τελείως τη μέρα, συμπληρώνεται πως η υπέρβαση των 59 μονάδων -όποτε κι αν συντελεστεί- πιθανότατα θα εκδηλωθεί με εκρηκτικό τρόπο. Σηματοδοτώντας έτσι το επόμενο ανοδικό κύμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v