Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2016

Ο ΟΠΑΠ και η επιβολή τέλους στα παιχνίδια

Με αφορμή την εύλογη ερώτηση ενός αναγνώστη (Αποδιοπομπαίου Τράγου) για το τέλος των 0,05 ευρώ, θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Κυριάκο Τοπτσίδη, πρόεδρο ΠΟΕΠΠΠ:

«Εμείς φορολογούμαστε on-line, κάτι που δεν συμβαίνει με κανέναν άλλο κλάδο. Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή ένα σεντ.

Είναι εφιάλτης ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το τραγικό της όλης ιστορίας είναι ότι οι παίκτες θα οδηγηθούν στον παράνομο στοιχηματισμό. Είναι αδιανόητο να είναι ανεξέλεγκτος ο παράνομος στοιχηματισμός και κανείς να μην ασχολείται με αυτά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας. Από το πρώτο ευρώ πληρώνουμε 26%, δίνουμε προκαταβολή φόρου 100%, οι παίκτες πληρώνουν φόρο 20% στα κέρδη τους, ο ΟΠΑΠ 30% στα μικτά έσοδα και επιπλέον τον εταιρικό φόρο. Το επόμενο βήμα είναι να κλείσουν οι επιχειρήσεις μας.

Τα πρακτορεία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό το μέτρο μάς στέλνει στην ανεργία, όπως και χιλιάδες υπαλλήλους μας».

Θυμίζοντας πως η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε υπολογίσει σε 200 εκατ. ευρώ/ετησίως τα έσοδα από την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους.

Επίσης, σε σχετικό θέμα του Euro2day.gr για μελέτη της PwC που επιβεβαιώνει τους πράκτορες του ΟΠΑΠ για το πρόσθετο τέλος.

Αλλά και παλιότερη ανάλυση της Alpha Finance (30 Nοεμβρίου 2015) που μείωσε την τιμή-στόχο στα 6 από τα 9,4 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού.

Επίσης για το ζήτημα αναφέρεται ακόμη ένα δημοσίευμα στις 18 Νοεμβρίου 2015...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v