Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 8 2016

Χρηματιστήριο: Και τώρα... τι;

"Ικανοποίηση" στην κυβέρνηση, αλλά... σημειώνει η Μαρίνα Μάνη, η οποία εστιάζει στην τουρκική ντρίπλα, το...β έτο της Ουγγαρίας και το νέο 10ήμερο παζάρι.

Στο ΧΑ η επιχείρηση προεξόφλησης φέρνει τον Γενικό Δείκτη στη "διπλή κορυφή" (;) των 550-560 μονάδων, και τον FT 25 έως τις 153-154 μονάδες.

Παραπέμπουμε στην ανάρτησή μας, της 22ας Φεβρουαρίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πόσες μονάδες αξίζει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης (με γνώμονα τη "μέτρηση" του αναλυτή Βασίλη Μαρκάκη).

Πλέον η Σύνοδος και το Eurogroup είναι παρελθόν (και) με το ΧΑ να ανιχνεύει τη συνέχεια.

Σύμφωνα με τη "μέτρηση" της ομάδας ανάλυσης The Trader's Diary της 5ης Μαρτίου, καθοριστικό ρόλο στην πορεία του δείκτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα διαδραματίσουν επίσης η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και την Παρασκευή η επαναξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το rebalancing στις 18 Μαρτίου, εξαιτίας της υποβάθμισης από τον οίκο FTSE. Αν μη τι άλλο λοιπόν, αποκλείεται να πλήξουμε.

Και ενώ για την αναρρίχηση ενός δείκτη μέχρι τις πλησιέστερες ισχυρές αντιστάσεις του αρκούν οι προσδοκίες, για την υπέρβασή τους απαιτείται η επαλήθευσή τους. Όπως παρατηρείται στο γράφημα, ο δείκτης προσέγγισε τη διακεκαυμένη ζώνη αντιστάσεων που εκτείνεται από τις 153 έως και τις 165 μον. Η υπέρβαση του επιπέδου στο οποίο συγκλίνει η κατερχόμενη γραμμή τάσης R και η διαγώνιος W.F.1 φαντάζει μάλλον απίθανη με την πρώτη προσπάθεια και αν δεν προηγηθεί είτε αξιόλογη διόρθωση, είτε θετική εξέλιξη στα εθνικά μας ζητήματα.

Όσον αφορά το ημερήσιο γράφημα, οι πλησιέστερες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 153 και 155 μον., ενώ η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη εντοπίζεται πέριξ των 141 μον. απ' όπου διέρχεται η ανερχόμενη γραμμή τάσης s και ο εκθ. ΜΚΟ 30 ημερών.

σ.σ. Και λόγω επικαιρότητας, με αφορμή τη...γ άτα των Ιμαλαΐων, θα πρότεινα μία περιήγηση στο tostekitougatou.blogspot.gr (ξεχωρίζει η ανάρτηση της Δευτέρας για ΓΔ-ΕΤΕ).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v