Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2016

Μια διαφορετική οπτική για τον FT 25

Στην περιοχή των 160 μονάδων ο FT 25, με μικρή άνοδο 0,28%, αλλά επί της ουσίας σε συσσώρευση σε στενό εύρος, μέχρι νεωτέρας.

Ανοδική διαφυγή εάν η αξιολόγηση (έστω... ημιτελής) ολοκληρωθεί σε εύλογο χρόνο -άντε έως 1 το πολύ 2 συνεδριάσεις- μετά το Πάσχα, καθοδική κίνηση εάν συρθεί μέχρι Ιούνιο. Θυμίζοντας πως το δημοψήφισμα για το Brexit διεξάγεται την Πέμπτη 23 Ιουνίου.

Να δούμε ένα διάγραμμα του δείκτη, υπολογισμένο, από έναν παλιό φίλο(*), τον calculator-analysis.gr, και τη σχετική «μέτρησή» του.

Για να δούμε.

(*) Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χρήστο Ε. για την εκ νέου επικοινωνία μας.

Την καλημέρα μας και στον πανέμορφο Βόλο...

FTSE 25 19/04/16: Τεχνική ανάλυση και ημερήσιο γράφημα

Πτωτικά ο 25άρης από τις 445 μονάδες υλοποιεί σκέλος μηδενισμού. Αυτό το ακολουθήσαμε μέσω τριών επιμέρους πτωτικών σκελών και στο - (110-115) του ακραίου σημείου του τρίτου σκέλους ο δείκτης επέλεξε να πάρει ανοδικές ανάσες.

Τάση θεωρούμε το μικρότερο δυνατό κλασικό (επάρκεια δεδομένων = μέτρηση σταθερή και αμετάβλητη) ημερήσιο σκέλος, το οποίο διαρκεί από ελάχιστους μήνες μέχρι και χρόνια.

Με βάση τη διαδοχικότητα των κλασικών σκελών, ζητήσαμε από τον δείκτη να αντιδράσει κλασικά ανοδικά ακόμη και εάν είχε σκοπό να πάει σε νέο απόλυτο χαμηλό. Ορίσαμε το 150, το οποίο με την ακύρωσή του μας έδειξε όντως κλασική ανοδική διόρθωση και δοκιμή της τάσης στις 176 μονάδες. Η τιμή αυτή διορθώνει πληρέστατα το προηγούμενο σκέλος και εκεί ο δείκτης οφείλει να αποφασίσει εάν αλλάξει την τάση σε ανοδική.

Παραδείγματα αλλαγής ή μη τάσης είναι γνωστά από τις 805 μονάδες, τις 410 μονάδες, τις 445 μονάδες κ.λπ. Επομένως, με βάση τις πρακτικές των θεσμικών (η ανάλυσή μας αφορά ανάλυση δεδομένων αρχείου και όχι προσωπικές αντιλήψεις και θεωρίες), στις 176 μονάδες θα κριθεί η τάση.

Ανοδικά και στη μεμονωμένη αυτή εκδοχή ο δείκτης οφείλει άμεσα ή μέσω κλασικής πτωτικής διόρθωσης (ό,τι υπάρχει πτωτικά στο γράφημα λειτουργεί όσο δεν προκύπτει νέο υψηλό σειράς) να ακυρώσει (μετά το πτωτικό κανάλι των 430,97 μονάδων) τις 176 μονάδες της ανοδικής αποδεκτής διόρθωσης και να ολοκληρώσει το σκέλος των 300 μονάδων στο απόλυτα ακραίο σημείο του (300 μονάδες).

Οι 300 μονάδες με σειρά μετρήσεων έχουν αντικαταστήσει τελεσίδικα την περιοχή των 550-600 μονάδων ως κατάληξη μεμονωμένου ανοδικού ημερήσιου σκέλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v