Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2016

Ημερήσιο τεχνικό σχόλιο για τον Γενικό Δείκτη

Η ψήφιση των νομοσχεδίων και κυρίως οι προσδοκίες που απορρέουν από το σημερινό έκτακτο Eurogroup αναμένεται, σύμφωνα με τον Βασίλη Μαρκάκη, να διατηρήσουν αμείωτο το αγοραστικό ενδιαφέρον κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας.

Αν επαληθευτούν, ο Γενικός Δείκτης θα απειλήσει με αξιώσεις τη διακεκαυμένη ζώνη που εκτείνεται από τις 612 έως τις 631 μον. Σημειωτέον ότι απ' αυτή, εκτός όλων των άλλων, διέρχονται και οι ΜΚΟ 200 ημ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αντίθετα, αν διαψευστούν , από την αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Τρίτης θα κινηθεί απειλητικά προς τη ζώνη στήριξης των 585-575 μον. Ενδεχόμενη παραβίασή της θα θέσει σε κίνδυνο τη βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.

Όμως όσο η διαγώνιος S2 παραμένει ανέπαφη, οι αγοραστές δικαιούνται να ελπίζουν σε επίπεδα υψηλότερα των προσφάτως κατακτηθέντα. Ο δε στόχος μας των 665 μον. παραμένει απόλυτα εφικτός.

Η τεχν. εικόνα θα επιδεινωθεί δραματικά μόνο σε ενδεχόμενη παραβίαση της ζώνης των 542-536 μον., σενάριο μάλλον απίθανο καθώς οι προσδοκίες ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση, κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου, θα το αποτρέψουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v