Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2016

Δεν γίνεται...

Με αφορμή το άρθρο-τοποθέτηση του Γιώργου Παπανικολάου και ειδικότερα την αναφορά του πως «...ο συντελεστής γίνεται αναλογικός, με αποτέλεσμα να ευνοούνται οι εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού που εδρεύουν στο εξωτερικό και φορολογούνται ουσιαστικά κατά... δήλωση», χρήζει υπενθύμισης πως:

- οι 21 από τις 24 διαδικτυακές εταιρείες κατέβαλαν συνολικά φόρους ύψους 63,7 χιλιάδων ευρώ, μάλιστα 63,7 χιλιάδες ευρώ για δραστηριοποίησή τους σε μία αγορά που σύμφωνα με τους μετριοπαθείς υπολογισμούς το 2015 είχε τζίρους που ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ,

- στην 6ετία ο ΟΠΑΠ έχει εισφέρει συνολικά στα δημόσια ταμεία (άμεσα και έμμεσα) συνολικά πάνω από 5,5 δισ. ευρώ (φόρους, μερίσματα, ΦΠΑ πρακτόρων κ.λπ.).

Δεν γίνεται λοιπόν... με τίποτε να προωθούνται φορο-ρυθμίσεις τέτοιας λογικής, πόσο μάλλον όταν -όπως εύστοχα σημειώνει ο Γιώργος- αφορούν μία κυβέρνηση «αριστερή», που θέλει να έχει το ηθικό πλεονέκτημα αλλά και οφείλει να αποφύγει εντυπώσεις «διαπλοκής» με συγκεκριμένα συμφέροντα, ελληνικά ή ξένα, ακριβώς την ώρα που εμφανίζεται να καταβάλλει προσπάθειες να χτυπήσει τη διαφθορά του πρόσφατου παρελθόντος.

Δεν γίνεται...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v