Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2016

ΟΠΑΠ: «Πλώρη» για τα υψηλά έτους

Εντυπωσιακή σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ, ξεκινώντας με ανοδικό gap (από τα 7,19 ) για να αντιδράσει έως τα 7,59 και νωρίτερα στα 7,51 ευρώ.

Επιθετική κίνηση (bullish μετά την υπέρβαση των 7,14 ευρώ) με θεαματική αύξηση συναλλαγών και τζίρου, επακόλουθο και των καλών αποτελεσμάτων που κατέγραψε ο Οργανισμός στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

 

Στο σχετικό διάγραμμα αποτυπώνεται ξεκάθαρα το ανοδικό momentum, με τη μετοχή να κλείνει τον μήνα με απόδοση 13,64%, με 22,95% το τρίμηνο. Πλέον υπολείπεται 7,28% από το "υψηλό έτους", με επόμενη σημαντική τιμή-στόχο τα 8,10 ευρώ της 31ης Δεκεμβρίου.

Η Eurobank Equities συμπεριλαμβάνει τη μετοχή στα top picks της, η Morgan Stanley σημειώνει πως το Q1 ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της και εκφράζει έκπληξη για το μέρισμα (φαίνεται πως δεν έχουν πάρει είδηση την απόφαση της κυβέρνησης να επιβαρύνει τη φορολογία μερισμάτων σε 15% από 10% και την αναπόφευκτη ανταπάντηση των θιγόμενων εισηγμένων).

Η στήλη είχε αναφερθεί αρχικά στις 27/4, ρωτώντας εύγλωττα αν ακούει κανείς για το θέμα της φορολογίας, με αφορμή και το άρθρο/παρέμβαση του Γιώργου Παπανικολάου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v