Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2016

ΓΕΚ/Τέρνα: Εν δυνάμει blue chip...

Εως τα 2,09 ευρώ νωρίτερα η μετοχή της ΓΕΚ/Τέρνα- μία "ανάσα" από το υψηλό 52 εβδομάδων στα 2,10 ευρώ (στη συνεδρίαση της 21 ης Ιουνίου).

Στο 31,58% η απόδοση για τη μετοχή έναντι απωλειών 11,01% του Γενικού Δείκτη με εύγλωττη την απεικόνιση στο σχετικό διάγραμμα (6μηνου).

Σημειώνεται, πως η ΓΕΚ/Τέρνα συμπεριλήφθηκε (με τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΜΕΤΚΑ) στον top 50 των κατασκευαστικών της Ευρώπης (*)

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου υλοποιούνταν πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, ενώ στα μέσα Ιουλίου κέρδισε Διεθνές βραβείο για το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με τον Φώτη Κόλλια (στις 27 Ιουνίου) ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γ. Περιστέρης σημείωνε πως:
το επιχειρηματικό περιβάλλον επιβαρύνεται από τις συνεχείς φορολογικές μεταβολές, που, όπως είπε, "ήταν σχεδόν καθημερινές" το 2015. Επιβαρύνεται, επίσης, από τις καθυστερήσεις στις καταβολές υποχρεώσεων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα που αν πληρώνονταν θα συνέβαλε στη δημιουργία μιας κανονικότητας σε ορισμένους κλάδους, όπως επισήμανε ο κ. Περιστέρης. Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα χρειάζεται ένα βίαιο επενδυτικό σοκ.

Επίσης στον κατασκευαστικό κλάδο, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου ανερχόταν σε 2,7 δισ. στα τέλη του 2015. Ξεκίνησε η κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, για λογαριασμό της ΔΕΗ της.

Φέτος υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή μετρητικών σταθμών του αγωγού ΤΑΡ, ύψους 230 εκατ. ευρώ, σε κοινοπραξία. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, "που θεωρείται πρότυπο από πλευράς σχεδιασμού και κατασκευαστικών απαιτήσεων".

Εκτός από τη συμμετοχή στις τρεις συμβάσεις παραχώρησης (Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδός και Άξονας Κενρικής Ελλάδας), ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει και στη διαχείριση περίπου 2.159 θέσεων στάθμευσης. Συμμετέχει επίσης με 70% στην εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Στα 208,9 εκατ. ευρώ η αποτίμηση, επίπεδα που είχε να πιάσει από τις 21 Ιουνίου.

Από τα 1,62 ευρώ στις 24 Ιουνίου ακολουθείται εμφανής ανοδική κίνηση, που εάν υπερβεί τα 2,10 ευρώ τότε "βλέπει" τιμές των αρχών Μαρτίου 2015, με πρώτη αυτή των 2,24 ευρώ της 6ης Μαρτίου.

(*) σχετικό θέμα της 3ης Αυγούστου, με αφορμή έκθεση της Deloitte.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v